Aerial view of Cousine island showing beach and villas. Cousine island. Seychelles.(Property released)

8 alig ismert trópusi sziget, ami sokkal szebb és olcsóbb, mint Mauritius, Seychelle-vagy a Kanári-szigetek

2024. április 12. 13:15

Afrikai szigetek, mint Mauritius és a Seychelle-szigetek, a nászutasok kedvencei, míg a Kanári-szigetek és Djerba az egész kontinens legnépszerűbb nyaralóhelyei közé tartoznak. Azonban kevesen tudják, hogy Afrika számos kevésbé ismert gyöngyszemmel is büszkélkedhet, amelyek lenyűgöző strandokkal, egyedi vadvilággal és kalandos tevékenységekkel várják a felfedezőket - közölte a CNN.

Afrikai paradicsomi szigetek, mint Mauritius és a Seychelle-szigetek, valamint a Kanári-szigetek és Djerba szigete kiemelkedő nyaralóhelyekként ismertek. Azonban Afrika számos kevésbé ismert gyöngyszemet is kínál, amelyek fantasztikus strandokkal, egyedülálló vadvilággal és kalandos tevékenységekkel csábítanak.

Ezek a kevésbé ismert afrikai paradicsomi szigetek egyedi természeti adottságokkal, kulturális gazdagsággal és lenyűgöző vadvilággal várják az utazni vágyókat, akik szeretnének távol maradni a tömegektől és felfedezni valami újat:

  • Nosy Be Madagaszkár mellett helyezkedik el, és bár kisebb területű, természeti szépsége lenyűgöz. A Lokobe természeti rezervátum ősi esőerdője és Nosy Tanikely Tengeri Parkja a bálnacápák otthona. A sziget nyugati partján található Andilana Beach Resort és Le Grand Bleu kínál kellemes szálláslehetőségeket. Nosy Be-re az Ethiopian Airways négyórás járatával érkezhetünk Addisz-Abebából.
  • Az Ilha do Bazaruto Mozambik partjainál fekszik, híres homokdűnéiről és luxus üdülőhelyeiről. A Bazaruto Archipelago Nemzeti Park ritka tengeri fajokkal büszkélkedik. A Bazaruto Island Resort változatos programokat kínál. Johannesburgból Vilanculosba repülve majd hajóval közelíthető meg.
  • Lamu-sziget Kenyától északkeletre található, ahol a suahéli kultúra virágzik. Lamu városa hangulatos utcákkal és történelmi látnivalókkal várja a látogatókat. A Lamu House és Kizingo Eco Lodge ideális szálláslehetőségeket biztosítanak. Malindiból buszozva vagy Nairobiból repülve érhetjük el.
  • Fogo-sziget Cabo Verde része, vulkanikus tájaival és São Filipe gyarmati városával tűnik ki. A Hotel Savana és Casa Marisa kellemes pihenést ígérnek. Praiából rövid repülőúttal közelíthető meg.
  • Réunion Franciaországhoz tartozik, Madagaszkártól keletre helyezkedik el. Tengerparti városai francia hatást tükröznek. Párizsból közvetlen járatokkal érkezhetünk.
  • Elefánt-sziget Egyiptomban található, Asszuántól nem messze. Faraókori romokkal és modern vendéglátóhelyekkel várja a látogatókat. Asszuánból vízi úton közelíthető meg.
  • A Bissagos-szigetcsoport Bissau-Guinea partjainál fekszik, bioszféra-rezervátumként ismert vadregényes tájaival. Bubaque szigeten találhatunk egyszerűbb szálláslehetőségeket.
  • Pemba Tanzánia része, búvárparadicsomként ismert korallkertjeiről és gazdag tengeri élővilágáról. Zanzibárról vagy Dar es Salamból komppal vagy rövid repülőúttal érhetjük el.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem