20 °C Budapest
Jól vigyázz, hol nyaralsz 2024-ben: óriási csalódás lehet sokat várni ezektől a slágerországoktól

Jól vigyázz, hol nyaralsz 2024-ben: óriási csalódás lehet sokat várni ezektől a slágerországoktól

2024. január 29. 19:04

Egy úti célnál nem csak azt érdemes figyelembe venni, milyen messze van, hány fokos a tenger vagy mennyi kulturális látnivalót tudunk belesűríteni egy napba, de vegyük számításba, hogy az adott országban mennyire vendégszeretőek az emberek, hogy bánnak a turistákkal. Egy friss kutatásból mindez kiderül.

Vajon hogyan lehet a személyes utazási tapasztalatokat mérhető adatokká alakítani, annak érdekében, hogy átfogóbb képet kapjunk a különböző országok vendégszeretetéről? Ez a kérdés inspirálta a Holidu-t, hogy tanulmányt készítsen 25 európai nyaralóhely vendégszeretetéről. Összesen 25 népszerű úti célt rangsoroltak hét kritérium alapján: a turisták érkezésének körülményei, az angol nyelvtudás, mennyire családbarát a helyszín, a segítőkészség, a taxiszolgáltatás minősége, a legnépszerűbb látnivalók és bűnözés - írja a fvw.de.

A felmérésből az derült ki, hogy Spanyolország a legvendégszeretőbb úti cél. Az évi 72 millió turista egyértelműen jelzi, hogy a nyaralók azt érzik, szívesen látják őket az országban, ráadásul kifejezetten családszerető nemzetről van szó.Egy a különböző országok taxiszolgáltatásait vizsgáló brit felmérés azt is kimutatta, hogy a taxisok egyetlen más országban sem olyan barátságosak és udvariasak, mint Spanyolországban.

Törökország a legsegítőkészebb ország

Törökország ebben a tanulmányban segítőkészségével tűnik ki: a felmérés szerint a válaszadók 75%-a segített már valakinek, akit nem ismert előtte. Ez a szám feltűnően magas más országokhoz, például Németországhoz képest, ahol ez az arány csak 54% körül van. Másrészt megdöbbentő, mivel Törökországban, a népszerű nyaralóhelyen a legalacsonyabb az angol nyelvtudás.

A megkérdezettek 66%-a nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt évben segítséget nyújtott idegeneknek. Ezek a számok jól mutatják, hogy a vendégszeretet és a segítőkészség Európa számos részén mélyen gyökerezik, és a kultúra szerves részét képezi.

Olaszország, a családbarát nemzet

Olaszország szívélyesen fogadja a családokat, és szívesen megtesz minden tőle telhetőt, hogy jól érezzék ott magukat: sok gyermekbarát létesítmény, kulturális program és nyugodt hozzáállás várja az utazókat. Ez a családközpontú kultúra teszi Olaszországot ideális úti céllá a gyermekes nyaralók számára. De Svájc, Hollandia, Portugália is jól szerepelt.

Zsebtolvajok Svédországban

A rendőrségi statisztikák szerint a kifejezetten biztonságosnak tartott Svédországban a legmagasabb a zsebtolvajlásos esetek száma, őket szorosan követi az Egyesült Királyság. Ezekben a népszerű nyaralóhelyeken tavaly 100 000 lakosra vetítve mintegy 2700 esetet regisztráltak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az olyan országokban, mint Albánia, a Cseh Köztársaság és Törökország, a turisták fellélegezhetnek. Az utazók itt sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat - 100 000 lakosra kevesebb mint 250 lopás jutott. Ezek az alacsony bűnözési mutatók biztonságos és barátságos légkört biztosítanak, ami elengedhetetlen az önfeledt nyaralás élményéhez.

Németország és Ausztria

Ausztria és Németország is az első tíz helyen szerepel a 25 legvendégszeretőbb ország rangsorában. Különösen az osztrák taxisofőrök jeleskednek barátságosságukkal és szolgáltatásuk minőségével. A lakosság többi része is segítőkész - körülbelül minden második ember ajánlotta fel segítségét a közelmúltban egy idegennek. Ez pozitívan hat az évente mintegy 26 millió látogatót fogadó alpesi köztársaság imázsára.

Bár Németországnak a taxis szolgáltatások terén még van hova fejlődnie, számos ötcsillagos látnivalójával magasan kiemelkedik: az olyan látványosságokkal, mint a Neuschwanstein-kastély vagy a kölni dóm látogatók 73% rendkívül elégedett. Mindazonáltal Németországban és Ausztriában van még mit javítani a családokhoz való hozzáálláséban, mindketten a középmezőnyben végeztek.

A svájciak kevésbé vendégszeretőek?

Érdekes módon a vendégszeretetről szóló legfrissebb értékelésben Svájc nem kapott kifejezetten kedvező értékelést: megkérdezetteknek csak mintegy 40%-a segített egy idegennek az elmúlt egy évben. Még a svájci taxisofőrök sem tűnnek különösebben szolgáltatásorientáltnak. Másrészről viszont Svájc meglehetősen jól teljesít a családbarátság tekintetében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem