13 °C Budapest
Budapest, Hungary - February 28, 2021: MAV Hungarian Railways passenger train with Stadler FLIRT 415 039 multiple unit trainset arrival at Budapest Kelenfold railway train station.

Videón, ahogy egy vonat csaknem halálra gázol egy nőt: másodperceken múlt a tragédia

2023. május 23. 21:30

A márciusban, Óbudán történt balesetről készült megrázó felvételt most hozta nyilvánosságra a MÁV - írja az rtl.hu. A telefonjára figyelt, és csak jobbra nézett, balra nem, ezért gázolt kis híján halálra a vonat egy nőt, aki végül zúzódásokkal megúszta a balesetet. A MÁV szerint szinte naponta ütnek el figyelmetlen gyalogosokat a vonatok. 

A nyilvánosságra hozott felvételen látható, amint egy fiatal nő tétován áll a peronon. Úgy tűnik, át akar menni, de másodpercekig semerre nem mozdul. Végül hirtelen a sínekre lép, de aztán meggondolja magát, és visszafordul – ekkor érkezik a motorvonat, ami elsodorja. A szerelvény már csak a hátizsákját éri el, viszont így is métereket repül: a két vágányt elválasztó füves területre esik. Pillanatokon múlt a tragédia, és ez nem egyedi eset.

A mozdonyvezető tehetetlen volt - hangzott el az RTL műsorában. „Azonnal gyorsfékezett és hangjelzést is adott ki, ő ennél többet nem tehetett. A vonat fékútja ebben az esetben is nagyságrendileg 100 méter volt, tehát neki nem volt esélye megállni” – mondta Biber Anett, a MÁV-csoport szóvivője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem