7 °C Budapest
Sunrise, railroad junction, sunlit rails, frontal view of the train

Szrtájkba lépnek a vasutasok: ezeket a járatokat érinti a munkabeszüntetés

2023. március 25. 13:30

A német vasúttársaság (Deutsche Bahn) tájékoztatása szerint Németországban március 27-én, hétfőn 24 órás munkabeszüntetésre kerül sor. 

Sztájk miatt hétfőn 0-tól 24 óráig a német vasúti hálózaton távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre lehet számítani. A munkabeszüntetés már érinti a vasárnap este Németország felé induló, valamint a kedd reggel Németország felől érkező nemzetközi vonatokat is. A német vasút (DB) azt javasolja az utasainak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el az utazásukat. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál.

Az alábbi változásokra kell számítani:

Railjet xpress vonatok:

  • 27-én hétfőn, a Németország felé, valamint felől közlekedő Railjet xpress vonatok csak Salzburgig, illetve Salzburgtól közlekednek. A németországi szakaszon kimaradnak.

Hungária EuroCity vonatok:

  • 27-én, hétfőn a Hungária EuroCity (EC 252) Budapesttől csak a cseh határállomásig,  Dečinig közlekedik. A vonat eredeti szerelvénye csak Prágáig közlekedik, onnan egy másik vonattal utazhatnak tovább Dečinig. A vonat a németországi szakaszon elmarad.
  • 27-én, hétfőn a Hamburgból Budapestre induló Hungária EuroCity (EC 253) a németországi szakaszán kimarad. A vonat csak a cseh határállomás, Dečin és Budapest között közlekedik, azonban Prágában egy másik szerelvénybe kell átszállni.

Metropol EuroNight vonatok:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • A Budapestről 26-án, vasárnap este Berlinbe induló Metropol EuroNight (EN 476) csak a lengyel határállomásig, Rzepinig közlekedik. A németországi szakaszon Rzepin és Berlin között pótlóbusszal utazhatnak az utasok.
  • A Berlinből 26-án, vasárnap este Budapestre (EN 477), valamint a Budapestről 27-én, hétfő este Berlinbe (EN 476) induló Metropol EuroNight vonatok korlátozás nélkül közlekednek.
  • A Berlinből 27-én, hétfő este Budapestre induló Metropol EuroNight (EN477) csak a lengyel határállomástól, Rzepintől közlekedik. A németországi szakaszon Berlin és Rzepin között pótlóbusszal utazhatnak.

Kálmán Imre EuroNight vonatok

  • A Budapestről 26-án és 27-én (vasárnap és hétfőn) induló Kálmán Imre EuroNight (EN 462) stuttgarti vonatrésze csak Salzburgig közlekedik. Salzburg és Stuttgart között a vonat elmarad.
  • A 27-én és 28-án, hétfőn és kedden Stuttgartból Budapestre induló Kálmán Imre EuroNight (EN 463) csak Salzburgtól közlekedik. A vonat Stuttgart és Salzburg között elmarad.

Lemondás az utazásról

A már korábban, március 23-ig megváltott, március 27-re vagy 28-ra Németországba vagy a visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválhatók vagy április 4-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók. Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani. Amennyiben csak drágább jegy kiadása lehetséges az utas részére, akkor a két jegy ára közötti különbözetre méltányossági kérelmet nyújthat be az ügyfélszolgálathoz.

A menetjegy visszaváltását vagy más időpontra érvényesítését a nemzetközi jegypénztárakban, az elektronikusan vásárolt jegyek esetében e-mailen intézhetik az utasok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem