16 °C Budapest
Friends celebrating the New Years Eve

Támadnak a mínuszok? Mutatjuk, milyen idő lesz szilveszterkor és újévkor

2022. december 26. 16:04

Változékony idő lesz ezen a héten, eleinte több órás napsütés várható napközben, hétfőn a napos részeken akár 15 Celsius fok is lehet, de kedden egy hidegfront érkezik helyenként megerősödő széllel, így szerdán hajnalban visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 2 és 8 fok között várható. Ezt követen egy melegfront érkezik élénk széllökésekkel, és vasárnap már a hajnali mínusz 1, plusz 6 fokról 5 és 15 fok közé melegszik fel a levegő - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A karácsonyi napsütéese időt estétől megvastagodó felhőzet váltja észak felől. A szitálás mellett helyenként gyenge eső előfordulhat. A délies szelet akár több helyen kísérhetik élénk, néhol erős széllökések. Kedden egy hidegfronti felhőzet dél, délkelet felé vonul, mögötte egyre nagyobb területen csökken a felhőzet. Északkeleten - főleg hegyekben - hózápor, éjszakától jelentéktelen ónos eső lehet. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és plusz 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Szerdán helyenként hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de egy melegfront vastagodó, majd vékonyodó magasszintű felhőzete vonulhat át felettünk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 7 és plusz 2, a csúcshőmérséklet 2 és 8 fok között várható. Csütörtökön napos és felhős, párás, ködös területek egyaránt előfordulnak, estig számottevő csapadék nem valószínű. A hajnali mínusz 6, plusz 2 fokról kora délutánra 2 és 13 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, délnyugaton lesz a melegebb. Pénteken már északnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozhat a felhőzet. Hajnalban mínusz 1 és plusz 7, kora délután 4 és 13 fok között alakulhat a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb.

Szilveszter napján, szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős, sokfelé párás idő valószínű, ködfoltokkal. Helyenként előfordulhat eső, zápor. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 7, a maximum 5 és 15 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb idő. A 2023-as év első napján, vasárnap számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a déli, délnyugati szél. A hajnali mínusz 1, plusz 6 fokról 5 és 15 fok közé melegszik fel a levegő, a délnyugati országrészben mérhetik a magasabb értékeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm