10 °C Budapest
Old woman holding her head in pain while about to take medicines.

Sok magyarnak fájhat a feje az év utolsó hetében: nem az ő évük volt 2022

2022. december 26. 08:20

Hétfőn napközben még nem érkezik front, de a meleg és a fényszegény idő sok panaszt okozhat. Éjjel viszont már megérkezik a változást hozó front is - írja a meteoklinika.hu. A frontérzékenyeknek rettenetes éve volt 2022-ben, az extrém időjárás és a növekvő stressz rengeteg fejfájással, kellemetlen tünettel járt.

Hétfőn lesznek tartósan felhős, borongós és ködös-párás tájak is, de szűrt napos vidékek is előfordulnak, nagyobb eséllyel délen. Szitálás kialakulhat. A humánmeteorológiai helyzetben estig még nem történik változás: marad a frontmentes, kimondottan enyhe idő. Több lesz már viszont a felhő, a borongós, nyirkos napon pedig könnyű megbetegedni. Reggel többen ébredhetnek ízületi panaszokkal, melyek közül a nyugaton élőknél a gyulladásos, az ország többi részén a kopásos jellegű bántalmakkal élők fájdalmai erősödhetnek fel. A napok óta tartó, humánmeteorológiailag megterhelő időszak hatására egyre fáradtabbnak érezheti magát, szervezete fokozatosan kimerül, ezért szükséges a vitaminok rendszeres pótlása - írták.

A szürkeség hatására kedvetlenség, lehangoltság jelentkezhet, a rosszkedv és a fényhiány együttesen pedig gyengítheti az ellenálló-képességet is. Egyre aluszékonyabbak, feszültebbek lehetünk, ezért alkalmanként érdemes lepihenni egy kis időre, ha ezt meg lehet tenni. Ajánlott a friss levegőn sétálni is - írják, viszont a hirtelen érkezett, az ilyenkor szokásosnál több fokkal enyhébb időben is könnyen meg lehet fázni. Reggel még előfordulnak fagyok, csak délután lesz kellemes a hőmérséklet, ezért a jól variálhatóságra érdemes törekedni az öltözés során.

Kedden kezdetben sok lesz a felhő, majd északnyugat felől egyre többfelé kisüt a nap. Eleinte többfelé várható eső, de délután már nem lesz jellemző a csapadék. Megerősödik az északnyugati szél, 6, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Délelőtt és délután is hidegfront várható.

2022-ben különösen sok extrém időjárási jelenség, és több stresszfaktor - mint a járvány, válságok, infláció - nehezítették a frontérzékenyek életét. A meteogyógyász új videója szerint egyre szélesebb rétegeket érint Magyarországon a frontérzékenység, egyre többen tapasztalhatnak tüneteket:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem