14 °C Budapest
Mediterranean sea with Gardens and swimming pool of Papillon Zeugma 5 star hotel near Antalya, Turkey

Ma már egyre több magyar nyaral így ősszel: töredékéért megússzák a méregdrága utakat

2022. augusztus 20. 13:03

Igazi meleg, napos, száraz ősz vár ránk az előrejelzések szerint, így sokan halasztják őszre a nyaralást, nem csak azért, hogy elkerüljék a zsúfoltságot, a tömeget, hanem mert szeptemberben-októberben a nyári árak töredékéért vehetünk repjegyet, foglalhatunk szállást. De az utazási irodák is kínálnak potom pénzekért egzotikus utazásokat. A Pénzcentrum összegyűjtötte az aktuálisan elérhető legjobb ajánlatokat.

Habár a nyári szezonnak még nincs vége, a mostani hidegfront után az előrejelzések szerint őrül nagy kánikulára már nem számíthatunk idén. Ez persze nem azt jelenti, hogy búcsút inthetünk a nyaralásnak, hiszen az éghajlatváltozás miatt a tenger szerelmesei még bőven utazhatnak víz mellé, fürödhetnek is ősz közepéig, egyes vidékeken akár még a végéig is.

Az augusztus 20-i hosszú hétvége évek óta a nyár végét jelenti a családosok számára, hiszen az azt követő hetek jellemzően már az iskolára készülés, a napi logisztikához való visszatalálás jegyében telnek. Egyre többen vannak viszont azok, akik, amennyiben még/már nincsenek iskoláskorú gyerekeik, és a szakmájuk sem követeli meg a szeptemberi kezdést, úgy a főszezon telítettsége helyett a nyugodtabb, és gyakran kedvezményesebb nyárutót választják egy kiadós tengerparti pihenésre

Az utószezoni nyaralásnak sok előnye van, például kevesebb a turista, nincs akkora hőség, de a legkellemesebb talán mégis az ára. Ősszel és tavasszal a főszezoni árak töredékéért tölthetünk el időt Európa legszebb helyein.

Az utazási irodák szerint azok az úticélok a legnépszerűbbek, ahol még biztosan tart a nyár (Görögország, Spanyolország, Ciprus), vagy ahol szeptemberre válik viselhetőbbé a nyári kánikula (Egyiptom, Tunézia, Emirátusok). Például míg Egyiptom nyáron leginkább a pihenés, strandolás és búvárkodás lehetőségével várja az oda látogatókat, ősszel már a nagyobb kirándulásokra (Luxor, Kairó, sivatagi quad-túrák, tevegelés) is alkalmas az időjárás. A Pénzcentrum összegyűjtötte az aktuálisan elérhető legjobb ajánlatokat.

Egzotikum

Érdemes körülnézni az olyan ajánlatok között, mint amiket például az Utazómajom nevű bolg/közösség oldalán találhatunk. Például általuk kiszúrt  repjegyet

  • Rhodoszra 10.260 Ft-ért (október 14-21.)
  • Párizsba 8.800 Ft-ér (október 18– 20.)
  • Mallorcára 12.160 Ft-ért (október 1– 6.)
  • Szardíniára 9.150 Ft-ért (október 5–9.)
  • Krétára 8.500 Ft-ért (október 17–24.)
  • Korfura 9.000 Ft-ért október (8 – 13.)

Az oldalon kedvezményes szállásokat is találhatunk. Persze mi magunk is nézelődhetünk: menjünk fel egy repjegyár összehasonlító oldalra, a desztinációt hagyjuk üresen és nézzük meg, holva lehet a legolcsóbban utazni szeptemberben, októberben. Eszerint eljuthatunk olcsón

  • Riminibe 11 730 Ft-ért (szeptember 13.-18.)
  • Bolognába 12 944 Ft-ért (szeptember 12-19)
  • Bariba 16 584 Ft-ért (szeptember 7-14) vagy akár
  • Szalonikibe 10 448 Ft-ért,
  • Ciprisra 16 863 Ft-ért.

És bár jó eséllyel utószezonban találunk jóáras szállást is ezeken a desztinációkon, nem szabad megfeledkezni az egyéb költségekről sem. Erről részletesebben ebben a cikkben írtunk

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Irodás utak

Más a helyzete azoknak, akik nem szeretnek, vagy nincs idejük órákig böngészni a különböző ajánlatokat, számukra az utazási irodák utószezoni ajánlatai lehetnek érdekesek. Például

  • Dubaiban már 176 610 Ft /fő-től eljuthatunk az Inviával
  • Antalyaba, a "Török Riviérán" 105 145 Ft /fő-től tölthetünk el 8 napot
  • Tunéziában 141 288 Ft /fő-től
  • Prágai városlátogatás 91 800 forintért kínál a Neckermann ősszel,
  • Velencébe 44 900 forintért juthatunk el velük,
  • Horvátországban 14 ezer forint/fő körül is foglalhatunk 5 fős apartmanokat szeptemberben az utazom.com oldalán
  • egy 4 napos spanyolországi hajóút luxushajón ugyanitt: 68 370 Ft/fő, szeptember 24-i indulással

Itthon is tart még a nyár

De nézzük meg, mi a helyzet itthon. Az időkép előrejelzése és a korábbi évek tapasztalatai szerint a szeptember napos, meleg, száraz hónap lesz, nappal 26-27, igaz éjszaka már csak 14-15 fok körüli hőmérséklet várható. Ez azt jelenti, hogy napozni még simán lehet, a víz azonban ilyenkor már inkább sportos, mint langymeleg, de nem lehetetlen a fürdés. És a szállás is sokkal olcsóbb.

Forrás: Booking.com
Forrás: Booking.com

Ahogy a képen is látszik, ugyanaza a szállás a Balaton partján augusztus végéhez képest fele annyiba kerül szeptember közepén egy hétre  - igaz a szobák típusa nem teljesen megegyező.

Aki pedig őszi wellnessre vágyik, az a kevésbé frekventált városokban csíphet el még jó ajánlatokat: például a Hotel Bellevue Esztergomban 30.260 Ft / 2 fő /1 éj-től szállhat meg, ebben az árban a reggeli is benne van. A gyulai Fészek Apartmanházban 20.000 Ft / 2 fő /2 éj – egész szeptember szabad még. A Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrösben 22.780 Ft / 2 fő /1 éj az ár szeptemberben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem