17 °C Budapest
Close-up of unrecognizable woman putting wristwatch to payment terminal while making contactless payment in cafe smart watch pay

Így oldja meg sok magyar okosban a nyaralását: naprakészek, nem aggódnak

2022. augusztus 17. 14:02

A banki applikációk különösen hasznosak lehetnek a felhasználóknak a nyári pihenés során. Azonnali alkalmazás értesítések, kiadásfigyelő, gyorsegyenleg ellenőrzés, bankkártyás limit kezelés, fizetési kérelem küldése teszi lehetővé, hogy a felhasználók kikapcsolódásuk alatt is tudatosan kezelhessék pénzügyeiket.

Az OTP Bank hasznos tanácsokkal készült a nyaralók számára, hogyan tudnak pihenés közben is odafigyelni pénzügyeikre a nyárból még hátralévő néhány hét alatt.

A bankkártyával rendelkező felnőtt lakosság 61 százaléka volt belföldön nyaralni az elmúlt két évben és 56 százalék tervezte úgy, hogy 2022-ben is itthon tölti szabadságát – derült ki a bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. Nyaralás során a lakosság 56 százaléka leginkább a bankkártyás, illetve hitelkártyás fizetést részesíti előnyben a készpénzes vásárláshoz képest. További 14 százalék szeret mobiltelefonnal, vagy okosórával fizetni. Ezek alapján elmondható, hogy a felnőttek 70 százaléka az elektronikus fizetési módokat preferálja nyaralás közben.

Ezért hasznos az app a nyaraláson

Az elektronikus fizetés nem csak gyorsítja és egyszerűsíti a tranzakciók folyamatát, hanem a mobilapplikációnak köszönhetően bármikor lehetőséget teremt az újratervezésre is. Mindig valós idejű információ áll rendelkezésre a számlán végzett pénzmozgásokról, ezekről SMS-ek helyett azonnali alkalmazás értesítéseket kaphat a felhasználó. A tranzakciók, vagy a belépések jóváhagyásánál a push üzenet az SMS-hez képest kényelmesebb és biztonságosabb megoldást kínál, ezenfelül az SMS-értesítésekkel ellentétben ez a funkció nem jár plusz költségekkel.

Kiemelten fontos, hogy tudatosan kezeljük pénzügyeinket, akár nyaralunk, akár a hétköznapokról van szó. Ha tisztában vagyunk a költéseinkkel, sokkal könnyebben lehet tervezni a későbbi kiadásainkat is anélkül, hogy kellemetlen meglepetés érne

– mondta el Kökény-Majer Anita, az OTP Bank digitális csatornáinak szolgáltatásfejlesztéséért felelős vezetője. Az applikáció számos funkciója segíti nyaraláskor a felhasználókat a könnyű tervezés, a transzparens kiadásfigyelés, valamint az egyszerű és gyors ügyintézés érdekében.

A gyorsegyenleg funkció beállításával az alkalmazásba belépés nélkül is követhető az aktuális egyenleg, így segítve a nyaralásra szánt költségek keretének megtartását. A kiadásfigyelő funkció arra világít rá, hogy pontosan mire, mennyit költött a felhasználó, ezáltal segítséget nyújt a későbbiekben felmerülő költségek becslésében, illetve abban, hogy milyen vásárlások esetében kell jobban odafigyelni a kiadásokra.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az applikáció abban az esetben is hasznosnak bizonyulhat, ha egy-egy nagyobb összegű kártyás vásárlás miatt azonnali napi limitmódosításra lenne szükség, amely akár a kasszánál állva is pillanatok alatt elintézhető. Külföldi utazás előtt érdemes megnézni azt is, hogy a kártya használatára milyen földrajzi korlátozás van beállítva, mivel igény esetén ez is néhány kattintással átállítható (pl. csak Európára). A bankkártya esetleges elvesztése esetén sem kell megijedni, hiszen az a MobilBankban egy mozdulattal le is tiltható.

Fizetési kérelem küldés

A legfrissebb innováció, a fizetési kérelem küldése ideális azok számára, akik nagyobb szabású nyaraláson vettek részt, több résztvevővel. Ezzel a funkcióval egyszerűen küldhető fizetési kérelem, amivel nem feledkezik el a tartozásról sem a szervező, sem pedig a résztvevők. Ez egy kényelmes módja a tartozás visszaigénylésének, amit elmentett partnereinknek küldhetünk.

QR kódos fizetés

A QR kódos fizetés lehetővé teszi, hogy egy szkenneléssel bárhonnan indíthassunk tranzakciót, így akár strandolás közben is van lehetőség a tárcában vagy a táska mélyén lapuló csekkek befizetésére, így nem kell a befizetetlen számlák miatt aggódni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
Holdblog  |  2022. szeptember 24. 06:09
A kínai termékek egyre kisebb arányt képviselnek az Egyesült Államok importvolumenében. A korábban n...
MEDIA1  |  2022. szeptember 23. 19:35
Tvrtko az 50. születésnapjára idzítve, vasárnap mutatja be a közel egyórás filmet, a korábbiakhoz ha...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 22. 17:18
A Lidl Plusz alkalmazásnak nincs túl sok értelme, de van egy funkciója, ami miatt szeretem használni...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 22. 13:34
A magyarok többsége 2022. második negyedévében már végig fix kamatozású lakáshitelt igényelt: az érd...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 24. szombat
Gellért, Mercédesz
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?