Close-up of unrecognizable woman putting wristwatch to payment terminal while making contactless payment in cafe smart watch pay

Így oldja meg sok magyar okosban a nyaralását: naprakészek, nem aggódnak

2022. augusztus 17. 14:02

A banki applikációk különösen hasznosak lehetnek a felhasználóknak a nyári pihenés során. Azonnali alkalmazás értesítések, kiadásfigyelő, gyorsegyenleg ellenőrzés, bankkártyás limit kezelés, fizetési kérelem küldése teszi lehetővé, hogy a felhasználók kikapcsolódásuk alatt is tudatosan kezelhessék pénzügyeiket.

Az OTP Bank hasznos tanácsokkal készült a nyaralók számára, hogyan tudnak pihenés közben is odafigyelni pénzügyeikre a nyárból még hátralévő néhány hét alatt.

A bankkártyával rendelkező felnőtt lakosság 61 százaléka volt belföldön nyaralni az elmúlt két évben és 56 százalék tervezte úgy, hogy 2022-ben is itthon tölti szabadságát – derült ki a bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. Nyaralás során a lakosság 56 százaléka leginkább a bankkártyás, illetve hitelkártyás fizetést részesíti előnyben a készpénzes vásárláshoz képest. További 14 százalék szeret mobiltelefonnal, vagy okosórával fizetni. Ezek alapján elmondható, hogy a felnőttek 70 százaléka az elektronikus fizetési módokat preferálja nyaralás közben.

Ezért hasznos az app a nyaraláson

Az elektronikus fizetés nem csak gyorsítja és egyszerűsíti a tranzakciók folyamatát, hanem a mobilapplikációnak köszönhetően bármikor lehetőséget teremt az újratervezésre is. Mindig valós idejű információ áll rendelkezésre a számlán végzett pénzmozgásokról, ezekről SMS-ek helyett azonnali alkalmazás értesítéseket kaphat a felhasználó. A tranzakciók, vagy a belépések jóváhagyásánál a push üzenet az SMS-hez képest kényelmesebb és biztonságosabb megoldást kínál, ezenfelül az SMS-értesítésekkel ellentétben ez a funkció nem jár plusz költségekkel.

Kiemelten fontos, hogy tudatosan kezeljük pénzügyeinket, akár nyaralunk, akár a hétköznapokról van szó. Ha tisztában vagyunk a költéseinkkel, sokkal könnyebben lehet tervezni a későbbi kiadásainkat is anélkül, hogy kellemetlen meglepetés érne

– mondta el Kökény-Majer Anita, az OTP Bank digitális csatornáinak szolgáltatásfejlesztéséért felelős vezetője. Az applikáció számos funkciója segíti nyaraláskor a felhasználókat a könnyű tervezés, a transzparens kiadásfigyelés, valamint az egyszerű és gyors ügyintézés érdekében.

A gyorsegyenleg funkció beállításával az alkalmazásba belépés nélkül is követhető az aktuális egyenleg, így segítve a nyaralásra szánt költségek keretének megtartását. A kiadásfigyelő funkció arra világít rá, hogy pontosan mire, mennyit költött a felhasználó, ezáltal segítséget nyújt a későbbiekben felmerülő költségek becslésében, illetve abban, hogy milyen vásárlások esetében kell jobban odafigyelni a kiadásokra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az applikáció abban az esetben is hasznosnak bizonyulhat, ha egy-egy nagyobb összegű kártyás vásárlás miatt azonnali napi limitmódosításra lenne szükség, amely akár a kasszánál állva is pillanatok alatt elintézhető. Külföldi utazás előtt érdemes megnézni azt is, hogy a kártya használatára milyen földrajzi korlátozás van beállítva, mivel igény esetén ez is néhány kattintással átállítható (pl. csak Európára). A bankkártya esetleges elvesztése esetén sem kell megijedni, hiszen az a MobilBankban egy mozdulattal le is tiltható.

Fizetési kérelem küldés

A legfrissebb innováció, a fizetési kérelem küldése ideális azok számára, akik nagyobb szabású nyaraláson vettek részt, több résztvevővel. Ezzel a funkcióval egyszerűen küldhető fizetési kérelem, amivel nem feledkezik el a tartozásról sem a szervező, sem pedig a résztvevők. Ez egy kényelmes módja a tartozás visszaigénylésének, amit elmentett partnereinknek küldhetünk.

QR kódos fizetés

A QR kódos fizetés lehetővé teszi, hogy egy szkenneléssel bárhonnan indíthassunk tranzakciót, így akár strandolás közben is van lehetőség a tárcában vagy a táska mélyén lapuló csekkek befizetésére, így nem kell a befizetetlen számlák miatt aggódni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 21. 17:09
Ezúttal is hasított a Balásy Gyula nevével fémjelzett New Land Media 2023-ban. Ez a cég felel a korm...
Bankmonitor  |  2024. június 21. 12:08
Ha több gyermek után használnánk ki a CSOK Pluszt, akkor nagyobb összegű kedvezményes hitelre lehetü...
ChikansPlanet  |  2024. június 21. 10:17
A kutatók évtizedek óta vizsgálják, hogy a klímaváltozás hogyan alakítja át az óceánok ökoszisztémáj...
Holdblog  |  2024. június 21. 08:58
Az Egyesült Államok a részvénypiac királya, az eddigi kihívó, Kína egyre jobban távolodik az előzés...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 22. szombat
Paulina
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm