21 °C Budapest
Close-up of unrecognizable woman putting wristwatch to payment terminal while making contactless payment in cafe smart watch pay

Így oldja meg sok magyar okosban a nyaralását: naprakészek, nem aggódnak

2022. augusztus 17. 14:02

A banki applikációk különösen hasznosak lehetnek a felhasználóknak a nyári pihenés során. Azonnali alkalmazás értesítések, kiadásfigyelő, gyorsegyenleg ellenőrzés, bankkártyás limit kezelés, fizetési kérelem küldése teszi lehetővé, hogy a felhasználók kikapcsolódásuk alatt is tudatosan kezelhessék pénzügyeiket.

Az OTP Bank hasznos tanácsokkal készült a nyaralók számára, hogyan tudnak pihenés közben is odafigyelni pénzügyeikre a nyárból még hátralévő néhány hét alatt.

A bankkártyával rendelkező felnőtt lakosság 61 százaléka volt belföldön nyaralni az elmúlt két évben és 56 százalék tervezte úgy, hogy 2022-ben is itthon tölti szabadságát – derült ki a bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. Nyaralás során a lakosság 56 százaléka leginkább a bankkártyás, illetve hitelkártyás fizetést részesíti előnyben a készpénzes vásárláshoz képest. További 14 százalék szeret mobiltelefonnal, vagy okosórával fizetni. Ezek alapján elmondható, hogy a felnőttek 70 százaléka az elektronikus fizetési módokat preferálja nyaralás közben.

Ezért hasznos az app a nyaraláson

Az elektronikus fizetés nem csak gyorsítja és egyszerűsíti a tranzakciók folyamatát, hanem a mobilapplikációnak köszönhetően bármikor lehetőséget teremt az újratervezésre is. Mindig valós idejű információ áll rendelkezésre a számlán végzett pénzmozgásokról, ezekről SMS-ek helyett azonnali alkalmazás értesítéseket kaphat a felhasználó. A tranzakciók, vagy a belépések jóváhagyásánál a push üzenet az SMS-hez képest kényelmesebb és biztonságosabb megoldást kínál, ezenfelül az SMS-értesítésekkel ellentétben ez a funkció nem jár plusz költségekkel.

Kiemelten fontos, hogy tudatosan kezeljük pénzügyeinket, akár nyaralunk, akár a hétköznapokról van szó. Ha tisztában vagyunk a költéseinkkel, sokkal könnyebben lehet tervezni a későbbi kiadásainkat is anélkül, hogy kellemetlen meglepetés érne

– mondta el Kökény-Majer Anita, az OTP Bank digitális csatornáinak szolgáltatásfejlesztéséért felelős vezetője. Az applikáció számos funkciója segíti nyaraláskor a felhasználókat a könnyű tervezés, a transzparens kiadásfigyelés, valamint az egyszerű és gyors ügyintézés érdekében.

A gyorsegyenleg funkció beállításával az alkalmazásba belépés nélkül is követhető az aktuális egyenleg, így segítve a nyaralásra szánt költségek keretének megtartását. A kiadásfigyelő funkció arra világít rá, hogy pontosan mire, mennyit költött a felhasználó, ezáltal segítséget nyújt a későbbiekben felmerülő költségek becslésében, illetve abban, hogy milyen vásárlások esetében kell jobban odafigyelni a kiadásokra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az applikáció abban az esetben is hasznosnak bizonyulhat, ha egy-egy nagyobb összegű kártyás vásárlás miatt azonnali napi limitmódosításra lenne szükség, amely akár a kasszánál állva is pillanatok alatt elintézhető. Külföldi utazás előtt érdemes megnézni azt is, hogy a kártya használatára milyen földrajzi korlátozás van beállítva, mivel igény esetén ez is néhány kattintással átállítható (pl. csak Európára). A bankkártya esetleges elvesztése esetén sem kell megijedni, hiszen az a MobilBankban egy mozdulattal le is tiltható.

Fizetési kérelem küldés

A legfrissebb innováció, a fizetési kérelem küldése ideális azok számára, akik nagyobb szabású nyaraláson vettek részt, több résztvevővel. Ezzel a funkcióval egyszerűen küldhető fizetési kérelem, amivel nem feledkezik el a tartozásról sem a szervező, sem pedig a résztvevők. Ez egy kényelmes módja a tartozás visszaigénylésének, amit elmentett partnereinknek küldhetünk.

QR kódos fizetés

A QR kódos fizetés lehetővé teszi, hogy egy szkenneléssel bárhonnan indíthassunk tranzakciót, így akár strandolás közben is van lehetőség a tárcában vagy a táska mélyén lapuló csekkek befizetésére, így nem kell a befizetetlen számlák miatt aggódni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 26. 20:39
A legendás újságíró és szerkesztő, illetve egykori MÚOSZ-elnök 81 éves volt. Több mint 60 éven át do...
Bankmonitor  |  2024. július 26. 13:13
A mai kormányinfón elhangzottak alapján a speciális adózási formát választó egyéni vállalkozók könny...
ChikansPlanet  |  2024. július 26. 11:57
Az Északkelet-Ausztráliában található Nagy-Korallzátony még az űrből is fantasztikus látványt nyújt,...
Holdblog  |  2024. július 26. 08:02
Ne hagyjátok, hogy kicsinyes érdekek mozgassanak benneteket. A Budapesti Corvinus Egyetem az idei di...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem