Vihar, jégeső csap le a brutális kánikula közepette vasárnap: itt kell készülni az újabb égszakadásra

Vihar, jégeső csap le a brutális kánikula közepette vasárnap: itt kell készülni az újabb égszakadásra

2022. július 24. 09:08

Vasárnap is maradt az egész ország területén érvényben lévő hőség miatti riasztás. Viszont, rengeteg településen kell készülni zivatarokra. Mutatjuk, pontosan hol csapnak le a viharok, figyelem, jégeső is várható.

Bár talán annyira meleg, mint tegnap nem lesz, azért marad a hőség. Vasárnapra általában 25, az Alföld déli felén 27 fok körül alakulhat a napi átlaghőmérséklet. Ez azt jelenti, hogy az országban 4 megyében továbbra is másodfokú veszélyjelzés van érvényben a hőség miatt, míg a többi megyében elsőfokú.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

A nagy hőség mellett azonban 11 megyében elsőfokú veszélyjelzés van érvényben a zivatarok miatt. Ahogy az OMSZ írja, vasárnap reggel, délelőtt főként a déli, délkeleti országrészben várhatók zivatarok, melyek fokozatosan gyengülhetnek, visszaszorulhatnak. Ezt követően a déli, délutáni órákban északkeleten, keleten, eleinte jobb eséllyel a Mátra, Bükk, majd főként Hajdú-Biharban, Nagykunság, Békés térségekben várható elszórt zivatarok kialakulása. Zivatarban helyenként 50-70 km/h-s szél valószínű, egy-egy helyen jégeső is előfordulhat. Estére, késő estére várhatóan a Tiszántúlon is mindenhol megszűnhet a csapadék.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem