6 °C Budapest
Travel suitcase or luggage, passport, air ticket and facial mask. New Rules for Traveling during the pandemic of coronavirus or covid-19. Medical face mask wearing obligatory in airport and airplane flights to Europe, Asia, America. Passport, ticket and suitcase ready for holidays.

Jó hír: újabb szomszédos országba utazhatnak a magyarok korlátozás nélkül

MTI
2022. május 3. 18:32

Szerbiában keddtől megszűnt minden olyan intézkedés, amely az országba történő belépésre vonatkozik a koronavírussal összefüggésben, azaz bármely országból érkező bármilyen állampolgár negatív teszt vagy oltási igazolás nélkül léphet be Szerbiába.

A belépéskor történő oltási igazolás vagy negatív koronavírusteszt felmutatási kötelezettségét korábban a szerb és az uniós állampolgárok esetében szüntették meg, illetve azt is figyelembe vették, hogy milyen a járványhelyzet abban az országban, ahonnan az utazó érkezett. Szerbiában korábban már jelentősen enyhítettek a koronavírus-járvánnyal összefüggő intézkedéseken, a maszkviselés zárt térben viszont még mindig ajánlott, az egészségügyi intézményekben pedig kötelező.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában keddre 396-tal 2 007 091-re, Koszovóban tízzel 228 083-ra, Montenegróban pedig 46-tal 235 292-re növekedett. Észak-Macedóniában a járvány kezdete óta 309 571, Bosznia-Hercegovinában pedig 377 087 fertőzöttet regisztráltak.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában hárommal 16 002-re nőtt. Koszovóban és Montenegróban nem volt halálos áldozata a kórnak az elmúlt napon, így a halottak száma előbbi helyen 3138, utóbbi országban pedig 2715 maradt. Észak-Macedónia és Bosznia-Hercegovina nem közölt adatokat arról, hogy mennyien haltak meg az utóbbi 24 órában, az összesítés szerint a járvány kezdete óta a koronavírus-fertőzés következtében Észak-Macedóniában 9280-an, Bosznia-Hercegovinában pedig 15 765-en vesztették életüket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem