Camp counselors helping group of kids attending summer camp build forts in the woods

Zsebbenyúlós nyár vár a magyar szülőkre: ezek lesznek a táborszezon slágerei

2022. április 11. 16:33

Őrült tempóban közelít a nyári vakáció, így a táborok kiválasztása is felkerült a szülők teendőinek listájára. Idén a klasszikus táborok mellett több különleges és extrém vakációs program is fogadja a bevállalós gyerekeket.

A gyerekek elkezdtek visszaszámolni, ugyanis alig több mint két hónap múlva megkezdődik a nyári szünet. A vakációra a szülők is készülnek, a január közepén már elindult táboros előfoglalási időszakot követően április közepétől már nagyüzemben kell foglalni a táborokat a gyerekeknek, ha jó áron minőségi vakációs lehetőséget szeretnénk találni. A táborkínálat elképesztően széles, rengeteg tábor közül lehet választani, és az idei év több újdonságot is hordoz magában.

Közel 600 táborturnus közül tudnak választani szülők és gyermekeik a Táborfigyelőn, amire szükség is van, ugyanis idén jóval többen foglalnak tábort, mint az előző években. A jelentkezések számának nagy arányú növekedése együtt kell járjon a táborok számának növekedésével, ugyanis tavaly egyes táboroknál már várólistákat kellett állítani. Ezt elkerülhetjük idén, a táborok felkészültek a rohamra. Az érdekesség 2022-ben a tábortémák tekintetében van

– mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője. A klasszikus sportos, idegen nyelvi, kézműves vagy lovas témák mellett egyre több különleges tábor közül választhatnak a gyerekek.

A táborok igyekeznek minden gyermekigényt kielégíteni, így akár a tábor helyszínében, akár tematikájában próbálnak olyan különleges, olykor extrém újdonságot felmutatni, amivel az ilyen vakációs lehetőségekre nyitott táborozókat is el tudják érni. Idén ilyen táborból több van, mint az elmúlt években, és sok szülőtől halljuk, hogy bár a mi gyerekkorunkban is lehetett volna így vakációzni!

 – mondta el a portál vezetője. A kínálatot átböngészve meghökkentő és igazán érdekes új helyszíneket, témákat is találni, lássuk a legérdekesebbeket!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Élj fákon, mint Robin Hood!

Egy andocsi táborban nem csak a program különleges, de a táborhelyszín is. A táborozók fákon laknak, ahogy Robin Hood és csapata, ezt az álmot a vakációban megélhetik a gyerekek, akik elmennek a táborba, és birtokba veszitek a „grundot”. A szövevényes légbeli táborhelyszínen akár minden nap más útvonalon juthat el a csemeténk a saját szobájából a társaihoz.

Még a NASA-nál dolgozók gyerekei sem mondhatják el magukról…

…, hogy már nyomtattak igazi, mozgásképes humanoid robotot és annak minden alkatrészét. „A 3D konstruktőrök táborában kitanulják a gyerekek a 3D modellezést, szkennelést, 3D nyomtatást, anyagismeretet, 3D tervezést, mechanikát és gépkezelést. Mert nyomtatni az emberi testbe ültethető szervektől a Schwarzenegger-féle terminátor szemgolyóján át a lakóházakig bármit lehet. Mondjuk, jó, ha értesz is hozzá…” - állítja a táborleírás. A Kecskeméten megrendezett vakációs lehetőségen résztvevő gyerekek olyan világszínvonalú technológiai tudással gazdagodhatnak, ami jelenleg az egyik legkeresettebb kompetencia a földtekén. Ajánlják minden gyereknek, aki inkább lenne élenjáró alkotó, mint csupán végfelhasználó és fizető vásárló.

Szülők! Egy hónap nyugalom!

Egy pilisi katonai táborban indítanak klasszikus egyhetes táborokat, de ezenfelül lehet jelentkezni egy hónapos turnusokra is! Sőt a jelentkezők nagy része ezt választja, egy hónapot tölt egyhuzamban az adott katonai táborban a gyermek a vakációból, és a képzés során mind elméleti, mindt gyakorlati képzésben részt vesz, ahol elsajátíthatja a „katonai alaptan” elnevezésű tankönyvben összegyűjtött alapokat, melynek elvégzése után a visszatérő kadétok mind rangban (tisztesi), mind beosztásban (rajparancsnoki) előrejutási lehetőséget kapnak! A táborban az egységes és katonás megjelenés érdekében a táborozók terepszínű gyakorlóruházatot, a hozzá tartozó Barett sapkát és a katonai bakancsot viselnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?