12 °C Budapest
Sunny resort beach with palm tree at the coast shore of Red Sea in Sharm el Sheikh, Sinai, Egypt, Asia in summer hot. Bright sunny light

Ez jócskán betehet a téli turizmusnak: tömegével törlik a népszerű úticélokat

2021. november 30. 10:36

Szilveszterre megtelhetnek a magyarok által is kedvelt osztrák, svájci, olasz és francia síparadicsomok külföldi turistákkal, már most sem könnyű az év utolsó napjaira szállást foglalni a népszerű helyekre - közölte Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke a Világgazdasággal.

A gazdasági napilap keddi cikke ismerteti: a hazai utazásszervezők is feszülten várják, hogy milyen járványügyi intézkedéseket jelent be december 12-től Ausztria, hiszen a tét a teljes síszezon. Aligha lehet pótolni a tavaly kiesett forgalmat, de sokan remélik, hogy az idén már sehol nem lesz szükség teljes lezárásra. Az előrejelzést megnehezíti a helyzet képlékenysége, amire példa, hogy a koronavírus néhány napja világszerte ismertté vált omikron-variánsának megjelenése azonnali korlátozó intézkedésekre sarkallta az Európai Uniót is.

Molnár Judit elmondta: a magyarországi turisztikai piacra is hat a dél-afrikai légi járatok törlése, illetve korlátozása, hiszen a Dél-Afrikába szervezett szafarikat azonnal törölték az utazási irodák, a hazaérkezőket pedig karanténba küldték. Magyarországról, ha nem is tömegesen, de sokan jártak Dél-Afrikába, ám most újabb egzotikus úti cél esett ki a pandémia miatt amúgy is szűkös kínálatból.

Jó néhány éve kedvelt téli úti cél Thaiföld, Indonézia és Bali, ahová továbbra sincs szervezett kiutaztatás, de ilyentájt nagyon sokan hiányolják a palettáról a Szentföldet, illetve az izraeli utazási lehetőségeket, a Holt-tenger környékét is - mondta Molnár Judit. A döntések a világjárvány miatt az utolsó pillanatra tolódtak, ráadásul a last minute kereslet a világ minden pontjáról ugyanazokra a helyekre koncentrálódik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az egyiptomi és a maldív-szigeteki döntés a magyar védettségi igazolványok elfogadásáról éppen ezért a legjobbkor született. Egyiptom árérték arányban remek szállodái, a Vörös-tenger és környékének klímája régóta nagyon vonzó a magyar utazási piacon, amelyen a világkiállítás miatt az idén szinte berobbant a Dubaj iránti kereslet, minden korábbinál többen utaztak Magyarországról az Egyesült Arab Emírségekbe.

Most indulnak az első szervezett csoportok az Amerikai Egyesült Államokba, mindenekelőtt New Yorkba, miután a hosszú amerikai piaci szünet után ismét bekerült a kínálatba. Az amerikai utazások iránt hatalmas az érdeklődés, a helyek pillanatok alatt elkeltek. Pedig az utazók egyes térségekben körülbelül 10 százalékos, másutt akár nagyobb arányú drágulással is számolhatnak az olaj árának növekedése, a szolgáltatók áremelései, valamint a forint gyengülése miatt - közölte a szakember.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm