Hand putting a face mask on the suitcase prepared to travel in summer, in the new normal, after the coronavirus covid 19 pandemic. There are other accesories like a hat, a camera and a bikini. Concept of quarantine, coronavirus, summer vacation in new normal. Flat lay or top view

Új járványügyi szabályok élesedtek Magyarországon: ezekről mindenképp tudj, mielőtt nyaralni indulsz + VIDEÓ

2021. július 10. 09:01

Az 5,5 milliomodik védőoltás beadásával újabb enyhítések léptek életbe Magyarországon – megszűnt a kötelező maszkhasználat, védettségi igazolvány nélkül fogadhatnak vendégeket a szállodák, éttermek, turisztikai attrakciók. Ezzel szinte egyidőben elérhetővé vált az uniós Covid-igazolvány, mellyel szabaddá vált az utazás Európában. A tájékozódás megkönnyítésére több nyelven elérhető kisfilmekben mutatja be a turizmust érintő legfontosabb információkat a Magyar Turisztikai Ügynökség. 

 Az animációs filmek részletesen ismertetik az ötmillió-ötszázezredik védőoltás beadását követő enyhítéseket – milyen szabályok vannak érvényben a szálláshelyen, éttermekben, turisztikai attrakciók területén, illetve milyen feltételek vonatkoznak a rendezvényekre, általános maszkhasználatra vonatkozóan.

A külföldieknek szóló, angol nyelvű kisfilm kitér a Magyarországra történő beutazást érintő legfontosabb információkra, és az uniós digitális Covid-igazolvánnyal kapcsolatos szabályokra is. A kampány célja, hogy segítse a belföldi és a hazánkba érkező külföldi utazókat magyarországi pihenésük megtervezésében.

A turisztikai ágazatot érintő aktuális szabályozás részletesen megtalálható az mtu.gov.hu oldalon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 29. csütörtök
Márta, Flóra
30. hét
Július 29.
Tigrisek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?