26 °C Budapest
Positanos colourful cityscape with leisure and fishing boats on the sea

Külföldi nyaralást tervezel? Zsebbenyúlós lesz a gyenge forint miatt

2021. június 7. 10:02

Látványosan erősödött az elmúlt napokban a forint az euróval szemben, de ez még így is nagyon messze van a 2020 előtti árfolyamszintektől. A magyaroknak egyébként is alig van pénze nyaralni. - írja a Népszava.

A pandémia harmadik hullámának végén egyre többen figyelnek az országhatárokon túlra annak reményében, hogy összejöhet egy pár napos, egyhetes nyaralás. Külföldre kacsingatókat reménnyel tölti el a forint elmúlt hetekben tapasztalt erősödése, hisz az eurót az elmúlt napokban már 345 forinton is jegyezték, igaz az átlagár inkább a 347 forint körüli sávban keresendő.

Nyeste Orsolya, az Erste Bank elemzője szerint a külföldre készülőknek a jelenlegi 347 forintos áron – már ha valutát akarnak váltani, érdemes lehet lassan elkezdeni vásárolni. Trippon Marianna a CIB Bank elemzője szerint a forint a stabil külső környezet közepette folytatta felértékelődését, így az euró árfolyama a hét első felében tesztelte a pszichológiailag és technikailag fontos 345-ös határt, erre 2020 nyara óta nem volt példa – tette hozzá.

Az elmúlt hetekben látott forinterősödés, hosszabb távon szemlélve egyelőre csak apró, ám kedvező botlásnak tűnik. Jól látható, hogy az utolsó „szabad” nyáron, 2019 júliusában az euró 320-330 forintos sávban volt, ehhez képest a mostani 347 forintos árfolyam is gyengének mondható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 8. 09:43