27 °C Budapest
Yellow tram on the streets of Budapest

Egyre többen ilyen jegyeket, bérleteket vesznek Budapesten: ezért járnak jobban

MTI
2021. június 4. 17:32

Egyre népszerűbb a mobiljegy, ma már minden tizedik BKK-bérletet telefonon vásárolnak a fővárosban közlekedők, emellett folyamatosan nő a visszatérő vásárlók aránya is, azaz egyre többen vannak azok, akik végleg lecserélik a papír alapú jegyeket és bérleteket - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közleményben emlékeztettek, két éve váltották meg az első mobiljegyet Budapesten, amelyből azóta csaknem 800 ezret vásároltak. Annak bevezetése után alig több mint 9 hónappal a közlekedési mobiljegy forgalma már átlépte a szimbolikusnak számító 1 milliárd forintos összértéket.

A telefonon megvásárolható és használható digitális jegyek és bérletek népszerűsége folyamatosan emelkedett az elmúlt 24 hónapban. Az idei év első hónapjaiban a BKK által értékesített jegyeknek és bérleteknek már több mint 10 százalékát mobiljegyként vásárolták - írta a társaság. Közölték azt is, ma már 175 ezren használják rendszeresen a mobiljegyet utazásuk során.

A visszatérő vásárlók aránya folyamatosan növekszik. A bérlet típusú termékek közül a legnépszerűbb a havi Budapest-bérlet, illetve a felsőoktatásban és a közoktatásban tanulóknak szóló Havi Budapest-bérlet. Az eseti termékek közül a BKK Budapest 24 órás jegy volt a legnépszerűbb a vásárlók körében - olvasható a BKK közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?