27 °C Budapest
Photograph of the Mária Valéria bridge, which is connecting Esztergom (in Hungary) with the city of Sturovo in Slovakia. The famous bridge is made of steel. It was rebuilt in 2001 with the support of the European Union. It is called in Hungarian Mária Valéria híd and in Slovak language most Márie Valérie.In the background, on the Hungarian side of the Danube river is the famous cathedral : Esztergom Basilica. It is the largest church in Hungary.Esztergom was the capital of Hungary from the 10th till the 13th century.This photograph was taken in spring 2011 during a journey by bicycle across Europe, Middle-East and Asia.

Rossz hírt kaptak a Szlovákiába készülő magyarok: továbbra sem fogadják el a magyar védettségi igazolást

2021. június 2. 10:04

Szűkszavúan nyilatkozik a szlovák külügyminisztérium és egészségügyi minisztérium is arról, hogy mikor lehet megegyezés az oltási igazolások kölcsönös elismeréséről Magyarországgal. Pedig Csehországgal, Ausztriával és Lengyelországgal már sikerült megegyezniük. 

Továbbra sikerült megállapodnia Szlovákiának és Magyarországnak az oltási igazolás kölcsönös elismeréséről. A külügyminisztérium csak annyi tájékoztatást adott kedden, hogy „szakmai szinten” folynak az egyeztetések - írja a Paraméter.sk.

A Paraméter információi szerint a problémát az jelenti, hogy a magyar Védettségi igazolványon nem szerepel az oltás típusa, és csak az első oltás dátuma van rajta feltüntetve. Emellett szinte az oltottakkal teljesen azonos védettségi igazolványt kapnak azok is, akik nincsenek beoltva, de átestek a betegségen. Az ő kártyájuk csak annyiban különbözik az oltottakétól, hogy az oltás időpontja helyett a kártya érvényességi ideje szerepel rajta.

Nem erősítette meg az egészségügyi minisztérium sem, hogy a miniszter megállapodott volna az oltási/védettségi igazolások kölcsönös elismeréséről, szemben azzal, amit Gyimesi György, az OĽaNO politikusa írt a múlt héten. Az egészségügyi minisztérium is csak egymondatos választ küldött a Paraméter kérdéseire, ebből azonban szintén az derül ki, hogy a magyar oltási igazolással van probléma.

A COVID-19 elleni oltás Magyarországon kiállított igazolásának elismerése szakmai viták tárgya

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

– áll a minisztérium szűkszavú válaszában. Nem kaptak választ arra sem, hogy Szlovákia elismeri-e majd a Szputnyik V-vel vagy a kínai vakcinával oltottak védettségét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?