27 °C Budapest
Germany, Berlin, Reichstag, the Parliament Building and national flag

Fontos bejelentés: korlátozások nélkül lehet Németországba utazni Magyarországról, kivéve a repülést

2021. május 30. 19:59

A német hatóságok 2021. május 30. 00:00 órai hatállyal megszüntették Magyarország rizikóterületi besorolását a koronavírus-járvány harmadik hullámának visszaszorulása miatt, ami azt jelenti, hogy a repülőgéppel beutazás kivételével megszűntek a Magyarországról Németországba beutazó személyek számára a német beutazási korlátozások (pl. előzetes regisztráció és karantén kötelezettsége) – hívja fel a figyelmet a magyar kormány konzuli szolgálatának oldala.

A repülőgépen történő beutazás esetén továbbra is fennáll az előre meghatározott három igazolás valamelyikének bemutatási kötelezettsége a repülőgépre történő felszállás előtt, így a beutazás időpontjában 48 óránál nem régebbi elfogadott vírusteszt, igazolás oltottsági védelemről, vagy igazolás a felgyógyulásról.

Ha valaki kocsival szeretne eljutni Münchenbe vagy Stuttgartba, de meg akar állni egy napra Ausztriában, annak először az osztrák előírásoknak kell megfelelnie, ott viszont van regisztráció, és sokszor ellenőrzik is a határon az általuk kért, orvosi pecséttel ellátott oltási igazolást – hívja fel a figyelmet a hírt kiszúró Telex. Ausztriában június 10-től lépnek életbe a lazítások. Akik csak átutaznak Ausztrián, annak a német feltételeknek kell megfelelniük, ha ezt megfelelően alátámasztják.

A konzuli szolgálat oldala arra is felhívja a Nagy-Britannia felől Németországba beutazni, vagy Németországon keresztül tranzitálni szándékozó magyar állampolgárok figyelmét, hogy az illetékes német hatóságok Nagy-Britanniát május 23-ával a vírusvariáns országok kategóriájába sorolta be, aminek eredményeképp szigorú korlátozásokat alkalmaznak a beutazó személyforgalommal szemben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 24. szombat
Kinga, Kincső
29. hét
EZT OLVASTAD MÁR?