16 °C Budapest
The Danube at VisegrA!d in Hungary.

Túl nagy a tömeg: fizetős lesz a parkolás Visegrádnál az erdőben

2021. május 29. 20:02

Csökkenteni szeretnék az autóforgalmat, ezért a visegrádi Apátkúti-völgyben lévő parkolót május 28-tól csak díj megfizetésével lehet igénybe venni. A Pilisi Parkerdő szerint gyakran előfordul, hogy elviselhetetlenül sok az autó, parkolóhely pedig sehol.

A hétvégente kialakuló kritikus természeti terhelés mérséklése és a fenntartható erdei turizmus érdekében csökkenteni szeretné az autóforgalmat, ezért a visegrádi Apátkúti-völgyben lévő parkolót május 28-tól csak díj megfizetésével lehet igénybe venni - szúrta ki a Telex a Pilisi Parkerdő közleményét.

Mint írták, a fenntartható erdei turizmus fontos eleme, hogy az erdőt látogatók létszáma és magatartása összeegyeztethető legyen az erdei élővilág érdekeivel.

Azon túl, hogy a fizetős parkolás bevezetésével mérsékelhető az Apátkúti-völgy és a Telgárthy-rét terhelése, a bevételt a Pilisi Parkerdő a terület karbantartására fordítja, kiemelten a hulladékkezelésre és a Telgárthy-rét hatalmas látogatottsága miatt nyilvános erdei illemhely működtetésére is jut majd a pénzből.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezen kívül a parkolódíj tűzrakóhelyek, pad-asztal garnitúrák, egyéb közjóléti berendezések fenntartási költségének, továbbá a rendszeres kaszálások és az erdei játszótér üzemeltetésének forrása is lesz.

A Pilisi Parkerdő felhívja a figyelmet, hogy a sorompónál megváltott parkolójegy az Apátkúti Vadászháztól a Kaán Károly-forrás felé továbbhaladásra nem jogosít fel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?