20 °C Budapest
The Danube at VisegrA!d in Hungary.

Túl nagy a tömeg: fizetős lesz a parkolás Visegrádnál az erdőben

2021. május 29. 20:02

Csökkenteni szeretnék az autóforgalmat, ezért a visegrádi Apátkúti-völgyben lévő parkolót május 28-tól csak díj megfizetésével lehet igénybe venni. A Pilisi Parkerdő szerint gyakran előfordul, hogy elviselhetetlenül sok az autó, parkolóhely pedig sehol.

A hétvégente kialakuló kritikus természeti terhelés mérséklése és a fenntartható erdei turizmus érdekében csökkenteni szeretné az autóforgalmat, ezért a visegrádi Apátkúti-völgyben lévő parkolót május 28-tól csak díj megfizetésével lehet igénybe venni - szúrta ki a Telex a Pilisi Parkerdő közleményét.

Mint írták, a fenntartható erdei turizmus fontos eleme, hogy az erdőt látogatók létszáma és magatartása összeegyeztethető legyen az erdei élővilág érdekeivel.

Azon túl, hogy a fizetős parkolás bevezetésével mérsékelhető az Apátkúti-völgy és a Telgárthy-rét terhelése, a bevételt a Pilisi Parkerdő a terület karbantartására fordítja, kiemelten a hulladékkezelésre és a Telgárthy-rét hatalmas látogatottsága miatt nyilvános erdei illemhely működtetésére is jut majd a pénzből.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezen kívül a parkolódíj tűzrakóhelyek, pad-asztal garnitúrák, egyéb közjóléti berendezések fenntartási költségének, továbbá a rendszeres kaszálások és az erdei játszótér üzemeltetésének forrása is lesz.

A Pilisi Parkerdő felhívja a figyelmet, hogy a sorompónál megváltott parkolójegy az Apátkúti Vadászháztól a Kaán Károly-forrás felé továbbhaladásra nem jogosít fel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24