12 °C Budapest
Aerial photo shows the Margaret Island and the Margaret Bridge in Budapest, Hungary

Újabb fürdő nyit Budapesten: arcra maszk, lábra papucs a kötelező viselet

2021. május 22. 16:59

A korábban bejelentett ütemezett újranyitás keretében 2021. május 22-én megnyitja kapuit Budapest egyik legrégebbi és egyben leghíresebb strandja, a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő. Kedvezőtlen időjárás esetén sincs okunk az elkeseredésre, mivel a fürdő beltéri, sőt kültéri termálmedencéi ekkor is kellemes kikapcsolódásra csábítanak.

A belépők a koronavírus járvány kitörése előtti árakon érhetők el, és természetesen továbbra is lesz lehetőség gyermek, diák és nyugdíjas jegy, illetve komoly kedvezményeket nyújtó családi belépők megvásárlására. A korábban megvásárolt bérletek, ajándékutalványok érvényessége automatikusan meghosszabbításra kerül.

A sorban állás elkerülése érdekében javasolják az új és korszerű online felületen történő belépők megváltását, mely a fürdő honlapján érhető el. Az online felületen történő belépők megvásárlása csupán pár percet vesz igénybe és lehetőség van arra, hogy a mobil telefonra érkező QR kód segítségével a vendég várakozás nélkül áthaladjon a beléptető kapun. A jegyek online módon történő vásárlásának ösztönzése érdekében 10% kedvezményt biztosítanak a különböző jegytípusok vásárlásakor. Az akció visszavonásig érvényes.

Fontos, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőt, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal vagy igazolni tudja védettségét az EESZT applikációval.

A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező védett személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A 18 éven aluli személyek életkorát azonban ebben az esetben is ellenőrzik, mely diákigazolvány felmutatásával is igazolható. A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szintén fontos információ, hogy papucs nélkül továbbra sem engedik be a látogatókat a fürdő területére! Belépéskor és a fürdők belterében tartózkodás teljes időtartama alatt - kivéve a medencetérben, szaunában és gözkabinban- az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező a fürdővendégek számára, de természetesen a kültéren nem szükséges a maszk használata.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm