6 °C Budapest

Horvátország, Olaszország és Ausztria: ingyenes útlemondással veszik a nyári utakat a magyarok

2021. március 1. 12:58

Jelentős forgalombővülésre számít az egyik torisztikai vállalat Magyarországon: január közepe óta növekvő érdeklődési kedvet tapasztal és egyre több foglalást regisztrál magyar értékesítési csatornáin. A kereslet túlnyomó részt a nyári időszakra vonatkozik, továbbra is Horvátország, Olaszország és Ausztria a legkeresettebb úti célok. Új szálgáltatás 2021. március elsejétől: az autós utak esetében minden foglalás mellé ingyenesen jár ezentúl a pénzvisszafizetési sztornóbiztosítási csomag.

A szolgáltatást nyújtó osztrák Eurotours egyelőre nem tapasztal áremelkedést a környező országokban foglalható szállások körében, az áprilisig élő előfoglalási szezonban jellemzően azonos, vagy hasonló áron lehet foglalni szobát, apartmant, mint a tavalyi év hasonló időszakában: az olaszországi Riminiben például egy háromcsillagos szállodában három éjszaka félpanzióval együtt már 24 990 forinttól elérhető, a horvátországi Gradacban pedig egy háromcsillagos hotelben öt éjszaka all inclusive ellátással 55 990 forinttól foglalható.

Az ALDI UTAZÁS új szolgáltatást vezet be 2021. március elsejétől: az autós utak esetében minden foglalás mellé ingyenesen jár ezentúl a pénzvisszafizetési sztornóbiztosítási csomag. Ennek értelmében az utas legkésőbb az utazás megkezdése előtt tíz nappal jogosult bármilyen indoklás nélkül lemondani a foglalását. Lemondás esetén a vállalat az utazás teljes árát visszatéríti.

A 100%-os pénzvisszafizetési garancia minden autós úticél esetében elérhető.

A sztornóbiztosítás akkor is él, ha már 10 napnál kevesebb van hátra az indulásig, de a célországban olyan jogszabályi változás következik be, ami lehetetlenné teszi a beutazást - a cég ebben az esetben is levonások nélkül 100%-ban megtéríti a foglalás díját. A gépjárművel utazók mellett április 30-ig a repülős és hajós utak mellé is jár a pénzvisszafizetési garancia.

Utasaink biztonsága és elégedettsége rendkívül fontos számunkra, ezért vezetjük be erre az évre az ingyenes útlemondási lehetőséget. (...) A 2020-as évben is minden lemondást maradéktalanul visszafizettünk, ez rendkívül pozitív visszhangra talált a nálunk foglalók körében

- mondta Andreas Hamorszky, az Eurotours osztályvezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem