2 °C Budapest
Újabb környezetbarát termékekkel rukkolt elő a Lidl: ezen a héten indul az akció

Újabb környezetbarát termékekkel rukkolt elő a Lidl: ezen a héten indul az akció

2021. március 1. 13:12

Március 4-étől,  vagyis e hét csütörtöktől számos terméket vezet be kínálatába a hazai boltlánc, melyek legalább 95 százalékban újrahasznosított műanyagból készülnek. A háztartási cikk termékcsoportba tartozó áruk csak időszakosan lesznek elérhetőek.

Az időszakosan elérhető háztartási termékekkel a Lidl és a PreZero új életet ad a régi műanyagoknak. Az új háztartási cikkek legalább 95%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek és sokkal kevesebb erőforrást használnak fel gyártásukhoz, mint a hagyományos, új műanyagból készült termékek esetében.

Megtalálhatóak a kínálatban vödrök, vállfák, tárolódobozok, összecsukható rekeszek és szennyestartó kosarak, különböző színekben, kiegészítve a háztartási cikkek választékát.

Gyártásuk során 28,5 tonna régi műanyag került újrafelhasználásra. E termékek egy fenntarthatóbb alternatívát kínálnak a vásárlók számára, akik vásárlásukkal aktívan hozzájárulhatnak a fontos erőforrások megőrzéséhez. Az újrahasznosított anyagból készült háztartási termékek különlegessége, hogy hozzáadott értékükhöz nagy arányban a Schwarz Csoport különböző vállalatai járulnak hozzá. A PreZero, a Schwarz Csoport környezetvédelmi részlege felelős az ártalmatlanításért és az újrafeldolgozásért, az újrahasznosított termékeket pedig a Lidl kínálja eladásra.

A háztartásokból származó műanyaghulladékot a PreZero összegyűjti, megtisztítja, majd újrahasznosított műanyag granulátumokká dolgozza fel. Ezt az úgynevezett regranulátumot használják az új, kiváló minőségű és egyben környezetbarátabb termékek előállításához. A teljes újrahasznosítási és gyártási folyamat Európán belül zajlik. Vállalati hálózatával a boltlánc képes lefedni a teljes gyártási és értékteremtési láncot, így biztosítva a magas újrafeldolgozási követelményeket. Az új termékek a Schwarz Csoport által kezdeményezett REset Plastic stratégia részét képezik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 14. szerda
Tibor
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?