14 °C Budapest

Élesedik a csendrendelet a bulinegyedben: jön a kötelező záróra

2020. augusztus 27. 19:28

Éjféltől csak azok a szórakozóhelyek tarthatnak nyitva a bulinegyedben, amelyek megfelelnek az önkormányzat előírásainak.

Éjféltől csak külön engedéllyel lehetnek nyitva a VII. kerület szórakozóhelyei, azonban sok hely még várja a visszajelzést az önkormányzattól - írja a hvg.hu. A portál kereste az önkormányzatot, de azt írják, nem kaptak pontos számokat arról, hogy hány hely kapott mentességet az éjféli zárás alól.

A csendrendeletet június végén szavazta meg a VII. kerületi közgyűlés, ez lényegében azonos volt azzal a rendelettel, amit a járvány alatt hozott saját hatáskörben a rendkívüli jogosítványaival élő polgármester.

Válogass a kedvezményes személyi kölcsönök között a Pénzcentrum kalkulátorában!

A rendelet szerint a Király utca - Erzsébet körút - Rákóczi út - Károly körút által határolt területen, azaz a Bulinegyedben éjfél után csak több feltétel teljesítése esetén tarthatnak nyitva a helyek. Korábban a Pénzcentrum is beszámolt a rendeletről: a főszabály az éjféli záróra lesz, ami alól csak azok a vendéglátóhelyek kaphatnak mentességet, amelyek teljesítik a szigorú kritériumrendszer feltételeit. Ezek a következők:

  • Este tíz és reggel nyolc óra között nem végezhetnek áruszállítást.
  • Mindenki számára hozzáférhetővé kell tenniük a WC-ket és ennek a lehetőségére fel kell hívni a figyelmet piktogramokkal.
  • Kötelező lesz legalább egy embert azért foglalkoztatni, hogy megakadályozzák az utcai alkoholfogyasztást.
  • A zajterhelés ellenőrzése is az ő feladatuk lesz, amihez venniük kell egy csúcslimitert és egy akusztikai szakértő igazolását is be kell majd mutatniuk.
  • Egy forgalomszámlálót is be kell üzemelniük, egyszerre csak annyi vendég tartózkodhat majd egy adott térben, amennyi a katasztrófavédelem előírásainak megfelel.
  • Naponta legalább egyszer meg kell tisztítaniuk az előttük lévő járdaszakaszt, és a hulladék elszállításáról is gondoskodniuk kell.
  • Éjfél után már nem használhatnak műanyagpoharat.

A hvg.hu értesülései szerint több szórakozóhely az utolsó pillanatban adta be a kérelmét az éjfél utáni nyitvatartásra, más a hiánypótlást rendezgeti, vagy még csak most fogja beszerezni az éjfél utáni nyitvatartáshoz előírt eszközök valamelyikét, de sokaknak még úgy sincs hivatalos engedélye erre, hogy már jóval korábban kérvényezte azt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm