20 °C Budapest
Az utolsó vasukat is elverték a gyerekek: ebben a táborban ez nem bűn

Az utolsó vasukat is elverték a gyerekek: ebben a táborban ez nem bűn

2020. augusztus 24. 08:17

 "Mi leszel, ha nagy leszel?" A kérdést már egészen korán a kicsiknek szegezik, ami idővel már-már frusztráló lehet, lévén az apróságoknak sokszor fogalmuk sincs, hogy mit kezdenének később az életükkel. Hasonló szituációba csöppent egy mindszenti anyuka 12 éves fia is, akit azonban édesanyja nem hagyott kétségek közt őrlődni, hanem a város művelődési központjának vezetőjével összefogva ötnapos tábort szerveztek. Az adhoc rendezvényről a Keller Lajos Művelődési Központ és Könyvtár intézményvezetője, Kovács Ildikó mesélt a HelloVidéknek.

A Csongrád-Csanád megyei településen lakó kétgyermekes családanyától, Tóth Anikótól érkezett a gondolat, hogy szervezzenek egy olyan tábort, amely nemcsak tanácstalan kiskamasz fiának segít majd jövőbeli szakmát választani, hanem más helyi fiatalok számára is hasznos nyári elfoglaltságot nyújt. A lelkes édesanya így kereste meg Mindszent művelődési központjának intézményvezetőjét, Kovács Ildikót, akiben, látván Anikó tettre készségét, elhivatottságát és kreatív ötleteit, nem maradtak kételyek, hogy a tábort ha egy mód van rá, akkor még az idén meg kell szervezni.

Noha a térségben a tanév ideje alatt is szoktak tartani pályaorientációs alkalmakat, az általuk szervezett nyári programsorozatot úgy képzelték el, amelynek során interaktív, látványos keretek közt mutathatják be a gyerekeknek az egyes mesterségeket, foglalkozásokat.

A táborról többet is megtudhatsz a HelloVidék cikkéből!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 12. 19:20