26 °C Budapest
Az utolsó vasukat is elverték a gyerekek: ebben a táborban ez nem bűn

Az utolsó vasukat is elverték a gyerekek: ebben a táborban ez nem bűn

2020. augusztus 24. 08:17

 "Mi leszel, ha nagy leszel?" A kérdést már egészen korán a kicsiknek szegezik, ami idővel már-már frusztráló lehet, lévén az apróságoknak sokszor fogalmuk sincs, hogy mit kezdenének később az életükkel. Hasonló szituációba csöppent egy mindszenti anyuka 12 éves fia is, akit azonban édesanyja nem hagyott kétségek közt őrlődni, hanem a város művelődési központjának vezetőjével összefogva ötnapos tábort szerveztek. Az adhoc rendezvényről a Keller Lajos Művelődési Központ és Könyvtár intézményvezetője, Kovács Ildikó mesélt a HelloVidéknek.

A Csongrád-Csanád megyei településen lakó kétgyermekes családanyától, Tóth Anikótól érkezett a gondolat, hogy szervezzenek egy olyan tábort, amely nemcsak tanácstalan kiskamasz fiának segít majd jövőbeli szakmát választani, hanem más helyi fiatalok számára is hasznos nyári elfoglaltságot nyújt. A lelkes édesanya így kereste meg Mindszent művelődési központjának intézményvezetőjét, Kovács Ildikót, akiben, látván Anikó tettre készségét, elhivatottságát és kreatív ötleteit, nem maradtak kételyek, hogy a tábort ha egy mód van rá, akkor még az idén meg kell szervezni.

Noha a térségben a tanév ideje alatt is szoktak tartani pályaorientációs alkalmakat, az általuk szervezett nyári programsorozatot úgy képzelték el, amelynek során interaktív, látványos keretek közt mutathatják be a gyerekeknek az egyes mesterségeket, foglalkozásokat.

A táborról többet is megtudhatsz a HelloVidék cikkéből!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?