Ide utaznak a legtöbben Budapestről: hétről hétre többen vágnak neki

2020. július 13. 09:31

Júliusra már csaknem tízezerre nőtt a napi utasszám, ami jelentős növekedés júniushoz képest, amikor a teljes havi forgalom 84,4 ezer utast számlált az egy évvel korábbi 1,5 millió utassal szemben. A legkisebb utasszám áprilisban volt (9870), a negatív rekord április 7-én volt 167 utassal - közölte a Budapest Airport Zrt.

A járvány előttinek a töredéke még a forgalom, de hétről hétre több járat és utas fordul meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - írja a Világgazdaság. Jelenleg heti 479 járat foglalható, 16 légitársaság 92 helyre szóló kínálatából választhatnak az utasok júliusban.

A legsűrűbben Budapest és London között járnak a repülők.

A Budapest Airport Zrt. nemrég felmérést készített az utazási tervekről. A 17 ezer válaszadó 81 százaléka azt jelezte, hogy tervez repülős utazást, 67 százalék még az idén. Fő szempontnak körükben a repülőjegy ára bizonyult, ezt a válaszadók 30 százaléka jelölte meg legfontosabbként, ezt követi a biztonságos repülőtéri környezet és a megfelelő biztonsági óvintézkedések bevezetése a fedélzeten.

A társaság korábban azt közölte, hogy a tavalyi 16,2 millió után az idei utasszám legfeljebb tízmillió lehet a koronavírus-járvány miatti visszaesés következtében. Egyelőre újabb prognózis nem született, mindenesetre a személyi forgalommal párhuzamosan az áruforgalom is felívelőben van: júniusban az áruszállító gépek száma az előző hónaphoz képest 30,7 százalékkal, a kezelt áru mennyisége pedig 18,3 százalékkal növekedett.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm