14 °C Budapest

Szombat reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. június 13.)

2020. június 13. 07:45

Hétvégén sem akarsz lemaradni a fontos hírekről? Nem tudod, kinti vagy benti programot érdemes-e tervezni? Intéznéd a nagybevásárlást, de fogalmad sincs, melyik boltban akciós a tojás? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a hétvégére! 2020. június 13., szombat.

Névnap

Antal, Anett

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 346.58 Ft
USD: 307.99 Ft
CHF: 323.42 Ft
GBP: 385.59 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 37403.57
OTP: 11490 Ft
MOL: 1962 Ft
RICHTER: 6855 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Június 13. szombat: A többórás napsütés mellett kevés fátyol- és sok gomolyfelhő várható. Szórványosan, napközben legkisebb eséllyel a délnyugati tájakon alakulhat ki zápor, zivatar. Helyenként megélénkül a szél, de intenzívebb záporok, zivatarok környékén erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű. Késő estére 19 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Június 14. vasárnap: Erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés várható. Sokfelé alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarban erős, esetleg viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 28 fok között alakul.

Június 15. hétfő: Északon szakadozott felhőzet várható, ott több-kevesebb napsütés is valószínű, másutt többnyire erősen felhős marad az ég. Több helyen, legkisebb eséllyel északkeleten alakul ki eső, zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között alakul, de a tartósabban esős területeken kissé hűvösebb lesz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. A Dunántúl nagyobb részén száraz utakon autózhatunk, az ország keleti, északkeleti felén több helyen számítani lehet záporesőre, zivatarra, így nedves, csúszós útszakaszokra. Intenzívebb zivatarban felhőszakadás, jégeső is előfordul, környezetükben pedig erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Óvatosan vezessenek!

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a zivatarok okozta hirtelen változás megterhelheti az időjárási hatásokra érzékenyebbek szervezetét. Migrénes fejfájásra, ingadozó vérnyomásra, légzési nehézségre többen panaszkodhatnak.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem