6 °C Budapest
Új villamosvágány épül Budapesten, de addig komoly dugókra lehet számítani

Új villamosvágány épül Budapesten, de addig komoly dugókra lehet számítani

2020. június 9. 21:03

Új villamosvágány építését kezdték meg májusban Ferencvárosban a Soroksári út és a Haller utca csomópontjában. Az új vágánykapcsolatnak köszönhetően lehetőség nyílik majd arra, hogy közvetlen kötöttpályás kapcsolat jöjjön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. A fejlesztés soron következő építési üteme miatt a 2-es villamos rövidített útvonalon, a június 13-14-ei hétvégén a Jászai Mari tér és a Boráros tér, majd június 15-től a Jászai Mari tér és a Haller utca között közlekedik. A munkavégzés ideje alatt a Soroksári út érintett szakaszán továbbra is kétszer két sáv lesz majd járható.

Változások a közösségi közlekedésben:

Június 13-án, szombaton és 14-én, vasárnap az előkészítő munkálatok miatt a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Boráros tér között közlekedik. Június 15-től, hétfőtől a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Haller utca / Soroksári út között közlekedik. A Soroksári úton a 23-as buszcsalád járataival, illetve az 54-es és az 55-ös busszal lehet utazni.

A 24-es villamos közlekedése nem változik, az továbbra is a Keleti pályaudvar és a Soroksári út között közlekedik.

Változások a közúti közlekedési rendben

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be az építkezés miatt a Soroksári út, a Haller utca és a Dandár utca csomópontjában június 13-tól, szombattól:

  • A Soroksári út a munkavégzés idején továbbra is kétszer két sávon lesz járható.
  • A Dandár utcai, villamossínt keresztező útátjárót lezárják, egyúttal megszűnik a kihajtási lehetőség a Lechner Ödön fasorról a Soroksári út, illetve a Dandár utca felé. A Tóth Kálmán utcai csomópontban útszűkületre kell számítani.
  • Kisebb korlátozások, útszűkületek lesznek a Lechner Ödön fasor / Jungfer Gyula utca kereszteződésben.
  • A Haller utcában a Soroksári út csomópont környékén útszűkületre kell számítani, a Soroksári útra egy sávon lehet majd csak kanyarodni.
  • A Soroksári úton a városhatár felől érkezve továbbra sem lehet jobbra kisívben a Haller utcába fordulni, az csak a Vágóhíd utca vagy a Dandár utca felől, illetve a Soroksári út-Pápay István utca-Szent Benedek utca kerülőúton lesz elérhető. (A Szent Benedek utca egyirányúságát megfordították a javasolt kerülőút biztosítása érdekében.)

Új villamosvágány épül a Ferencvárosban

Az M3-as metró középső szakaszának felújításához kapcsolódóan, az alternatív kötöttpályás eljutási lehetőségek bővítése érdekében új villamosvágány kiépítése kezdődött meg idén májusban Ferencvárosban. A pesti fonódó villamoshálózat kialakításának első fejlesztéseként a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésénél megépülő új villamosvágány-kapcsolatnak köszönhetően lehetőség nyílik majd arra, hogy közvetlen kötöttpályás kapcsolat jöjjön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. Az M3-as metró, tervezetten ősszel kezdődő belvárosi szakaszának korlátozása során, az új vágányon közlekedő villamosjárattal a Nagyvárad tértől átszállás nélkül lesz elérhető többek között a belváros is. Az új vágánykapcsolat kiépítése az idei év leghangsúlyosabb villamosközlekedési fejlesztése, amelyre a Fővárosi Önkormányzat 1,8 milliárd forintos forrást biztosít. Minderről bővebben korábbi közleményünkben írtunk.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?