11 °C Budapest

Csütörtök reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. május 21.)

2020. május 21. 07:45

Csütörtökön indulnak a nagy akciók! Ha nem akarsz lemaradni a nap legfontosabb híreiről, vagy arról, milyen időre kell ma készülni, esetleg hogy hol érdemes intézni a bevásárlást, olvass el minden információt egy helyen a Pénzcentrumon. Nem csak a napi árfolyamot, a lottószámokat is megtudhatod! Mutatjuk, mit hoz ezen a héten a csütörtök, 2020. május 21.

Névnap

Konstantin

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 349.97 Ft
USD: 319.42 Ft
CHF: 330.55 Ft
GBP: 389.57 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 35635.52
OTP: 9700 Ft
MOL: 2056 Ft
RICHTER: 6970 Ft

Skandináv lottó

Országos középtávú előrejelzés

Május 21. csütörtök: Napos idő várható lapos gomolyfelhőkkel, amelyek az északi megyék felett sokasodnak leginkább, de ezekből csapadékra nem kell számítani. Az északi, északkeleti szél nagy területen erős, néhol viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 17 és 23 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb. Késő estére 7 és 14 fok köré hűl le a levegő.

Május 22. péntek: Túlnyomóan napos idő várható fátyolfelhőzettel, többnyire kevés gomolyfelhővel. Legfeljebb északon, északkeleten fordulhat elő néhol zápor. A szél északiról változó irányúra vált, és mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Május 23. szombat: Felhős időre számíthatunk, inkább csak rövid időszakokra süt ki a nap. Az ország északi felén szórványosan várható eső, zápor, estétől a Dunántúlon zivatar is kialakulhat. A délies szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, de északkeleten, északon néhol gyengén fagyhat, illetve talajmenti fagy nagyobb területen is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 24 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Napközben elszórtan a nyugati országrészben, valamint a Dél-Alföldön előfordulhat zápor. Szerdán az ország déli harmadában elszórtan, másutt néhol várható csapadék. Ezekkel együtt átmenetileg vizes útszakaszok várhatóak. Ma a déli óráktól néhol szélerősödéssel kísért zivatar is lehet, szerdán nagy területen erős széllökésekre számíthatunk, ami nehezíti az iránytartást.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Hidegfronti hatás. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem