11 °C Budapest
Lendületben a nagycsaládosok: milliárdos autótámogatást hívtak le

Lendületben a nagycsaládosok: milliárdos autótámogatást hívtak le

2020. március 2. 14:00

Lendületben maradtak a nagycsaládosok: januárban 566 lízingszerződést kötöttek és több mint másfélmilliárd forint finanszírozást folyósítottak az állami támogatással megvásárolható hétüléses autókra - közölte a legfrissebb adatokat a Magyar Lízingszövetség. Egy-egy autó megvételét a lízingcégek januárban 2,68 millió forinttal finanszírozták. 

A nagycsaládosok autóvásárlási programjának tavaly júliusi indulásától január végéig óta összesen 3436 kérelem érkezett a Magyar Lízingszövetség tagvállalataihoz, ebből 3037 darabot már jóváhagytak.

Eddig összesen 2384 esetben már a finanszírozási szerződés is megszületett. A lízingcégek pedig már összesen 6,75 milliárd forint finanszírozással járultak hozzá az új hétüléses autók megvásárlásához a nagycsaládosoknak. A finanszírozott összeg a program rajtja óta megvett autók esetében átlagosan 2,83 millió forintot tett ki

- emelte ki Tóth Zoltán a Magyar Lízingszövetség főtitkára, hozzátéve: alacsony az elutasítási arány,ami egyrészt mutatja, hogy a programban finanszírozásért fordulók döntő többsége hitelképes és megalapozott döntést hoz, valamint hogy a lízingcégek sem szigorítottak feltételeiken, igyekeznek a finanszírozási igényeket lefedni.

A szakember arra számít, hogy a következő időszakban is megmarad a jelentősnek mondható kereslet a hétüléses autókhoz szánt lízingkonstrukciókra. A programot minden érintett sikeresnek tartja. Annak érdekében, hogy ez így maradjon, a Magyar Lízingszövetség, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (Gémosz) illetékesei folyamatosan konzultálnak a kormányzati döntéshozókkal

- fogalmazott a főtitkár.

A nagycsaládosok autóvásárlási programját a kormány a családvédelmi akcióterv keretében vezette be 2019 júliusában. Ennek keretében - 2022. december 31-ig - az erre jogosult három- vagy többgyermekes családok a legalább hétszemélyes, új személygépkocsi vásárlása esetén a vételár felét, maximum 2,5 millió forint - vissza nem térítendő - állami támogatást kaphatnak, ami mellé finanszírozás is igénybe vehető.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?