6 °C Budapest
Karácsony: kizárt, hogy lesz BKV-sztrájk

Karácsony: kizárt, hogy lesz BKV-sztrájk

2020. február 20. 08:30

Nem lesz BKV-sztrájk Karácsony Gergely szerint, a főpolgármester bár sokallja a követelt 15 százalékos béremelést, de szerinte meg fognak tudni egyezni. Beszélt a dugódíjról is valamint bejelentette: nyáron lezárják a rakpartot.

A főváros jelentős béremeléssel számol a BKV és a közüzemi cégek dolgozóinál, mondta az InfoRádióban Karácsony Gergely, aki szerint erre a fedezet megvan a költségvetésben, igaz szűk a fővárosi mozgástér. Arra a kérdésre, hogy a követelt 15 százalékos emelés, és az ajánlott 8 százalékközött hol lesz a határ, a főpolgármester azt mondta, hogy a 15 sok, de a 8 feljebb tornászásához van még mozgástér.

Kijelentette: kizártnak tartja a BKV-sztrájkot, bízik a megegyezésben.

A dugódíj kapcsán megjegyezte, hogy a nyugati városból kitiltott dízelautók Budapestre áramlása megkezdődött, ez ellen valamit hamarosan tenni kell. Mivel mind a behajtási díjról, mind az alacsony kibocsájtású zónákról csak széleskörű társadalmi megbeszélés után lehet dönteni, ezért hamarosan elkezdődik egy részvételi kampány. Karácsony úgy becsülte, hogy ezek a viták a ciklus második feléig lezárulnak, és megtalálják a szakmai kompromisszumokat.

A főpolgármester azt is megerősítette, hogy nyáron, iskolai szünetben lezárják a pesti alsó rakpartot, ami várhatóan augusztus 20-ig tart, és néhány héttel előtte kezdődik. A lezárt rakparton a Parlamenttől északra és délre több kulturális rendezvény, beach-hangulat lesz. E

Ez egy próba lesz, utána forgalomcsillapító politikát terveznek itt.

Emellett elindul a társadalmi vita a Széchenyi tér felújítása, Lánchíd és a rakpartok jövőbeni szerepe körül is néhány héten belül. Ehhez a párizsi nyílt forráskódú internetes programot használják várhatóan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?