20 °C Budapest

Felfüggeszti kínai járatait a légitársaság a koronavírus miatt: muszáj cselekedni

2020. január 29. 12:04

Felfüggeszti kínai járatait a British Airways a koronavírus-járvány miatt. Magyarországra a Shanghai Airlinesnak és a Chine Eastern Airlinesnak van közvetlen kínai járata Budapestre, egyelőre nincs szó ezek felfüggesztéséről. A Budapest Airport közölte, felkészültek arra, ha a magyar hatóságok rendkívüli intézkedéseket vezetnek be a Liszt Ferenc repülőtéren.

A British Airwaysazután döntött a járatfelfüggesztés mellett, hogy a brit külügyminisztérium azt javasolta állampolgárainak, csak különösen indokolt esetben utazzanak Kínába, ahol már több mint hatezer ember fertőződött meg a tüdőgyulladást okozó vírussal, amely szerdára 132 ember halálát okozta - írja az Index a BBC hírei alapján. A járvány epicentruma az 56 milliós Hupej tartomány központja, a 11 milliós Vuhan, ezer kilométerrel délre Pekingtől. Azonban Tibetet kivéve az 1,4 milliárdos ország minden tartományából jelentettek megbetegedést, és több halálos esetet is. (Külföldön eddig 14 országból jelentettek mintegy száz fertőzöttet, közöttük halálos eset egyelőre nincs.)

Korábban néhány járatát már törölte a United Airlines, az Air Canada és a Pacific Airways is, de a BA az első, amely minden kínai járatát felfüggesztette. Könnyen lehet, hogy a fertőzések számának növekedésével hamarosan más légitársaságok is hasonlóan döntenek.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?