Ezt még ma intézd el a munkahelyeden: így maradhatsz otthon egy hét szabival 16 napot

2020. január 2. 11:31

Minden évben érdemes már rögtön az év elején lecsapni a legjobb naptári napokra a szabadságkivételeket illetően. Ez alatt most kifejezetten a hosszú, négynapos hétvég bevonását értjük, amikkel durván felturbózhatjuk a munkahelytől távol töltött napjaink számát úgy, hogy nem kell elégetnünk a drága szabadnapjainkat. És bár a 2020-as év nem bővelkedik sok hosszú hétvégében, nyáron és télen igazán nagyot lehet húzni egy jól ütemezett szabadsággal. A nagy melegben 3 kivett szabival 9-et maradhatunk otthon egyhuzamban, míg télen 7 nap szabival 16 napon át élvezhetjük otthonunk kényelmét az év végén. Nem is olyan rossz!

Megvolt a kijózanodás, beléptünk az új évtizedbe, és ma már bizony munka van. Öröm az ürümben, hogy a magyarság jó szokásához híven bizony idén is lesznek négynapos hosszú hétvégék, igaz, kevesebb, mint amennyit az elmúlt években megszokhattunk. Ezzel párhuzamosan persze azt is megkell jegyezni, hogy ha kevesebb a bedolgozott szabadnap, akkor kevesebb a szombati munkanap is. Ez meg azért csak jó.

Na, de lényeg a lényeg, ha még kicsit álmosan is, de ha már az ember benn ül éppen a munkahelyén, és az ünnepi időszakban volt némi ideje körvonalaznia az idei nyaralásra szőtt terveit, akkor érdemes lehet még ma lecsapni a hosszúhétvégét körülölelő napokra. Ezekért ugyanis az idő előrehaladtával igencsak nagy verseny dúlhat majd a kollégák között, nem árt tehát őket beelőzni. Mutatjuk is, hogyan lehet a legjobb járni 2020-ban (!) a szabikkal.

Kétszer lehet nagyot húzni

Ahogy a bevezetőben írtuk idén csupán két négynapos hosszúhétvége lesz, és abból az egyik a karácsony. A másik viszont éppen nyárra, a szabadságolások dömpingidőszakára esik. Augusztus 20-a ugyanis csütörtöki nap lesz, és egy bedolgozott szombatért cserébe megkapjuk a 21-e pénteket, amit értelemszerűen egy szombat, vasárnap követ. Ha tehát már most lépünk, akkor 

3 szabadnap kivételével 9 napot pihenhetünk egyhuzamban.

Mindehhez csupán az augusztus 17, 18, 19-et kell kiikszelnünk szabinak, és a többi már megy magától. Nyílván erre az időszakra hosszabb pihenőt is betervezhetünk, hiszen ha kivennénk még az 24-26-ot, akkor 6 nap szabival voltaképpen 12 napot pihenhetünk, de persze ebbe már a sima hétvégék is benne vannak. Azt persze nem szabad elfelejteni augusztus 29-e munkanap, tehát a 20-át követő héten bizony egy hatnapos munkahéttel kell számolni.

Ugyancsak nagyot lehet húzni 2020. végével is, persze ilyenkor nagy lehet a hajtás attól függően, hogy ki, milyen ágazatban dolgozik. Ennek ellenére érdemes próbálkozni, ugyanis 24-25 csütörtök, péntekre esik, sőt, január elseje az azt követő péntekre, ami ugye piros betűs ünnepnap egy szombattal és vasárnappal a nyakán. Mindez azt jelenti, hogy

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

7 decemberi szabadnap kivételével 16 napot maradhatunk otthon egyhuzamban.

Persze ez az időmennyiség már a hétvégéket is tartalmazza, de akkor is, ha valaki kiveszi a december 21, 22, 23, 28, 29, 30, 30-es több mint dupla annyi időt maradhat otthon egyhuzamban, mint a kivett szabadnapok száma. 

Aki a kicsit nem becsüli...

Ezen felül is lesznek még persze lehetőségek, és egy-egy hosszú hétvégére bárki tervezhet rá plusz napokat, de azokkal maximum csak egy bónusz napot nyerhet. Lássuk is a teljes listát, a 2020-as hosszú hétvégékről:

  • április 10-13. (péntek - hétfő)
  • május 1-3. (péntek - vasárnap)
  • május 30.-június 1. (szombat- hétfő)
  • augusztus 20-23.(csütörtök - vasárnap)
  • október 23-25. (péntek - vasárnap)
  • december 24-26. (csütörtök- vasárnap)

Az év legnagyobb érvágása talán, hogy november 1-e hétvégére esik, így nem igazán lehet összekötni az október 23-i hosszú hétvégével, és most ez utóbbi is csak háromnapos. Ráadásul a március 15. is vasárnapra esik, úgyhogy azzal sem tudunk mit kezdeni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem