13 °C Budapest

Élesedett Európa boldogságtérképe: ezért szenved 10-ből 4 magyar

2019. november 8. 14:02

Átlagosan azt lehet mondani, hogy 10-ből 6 magyar boldognak vallja az életét, ellenben 10-ből négyen már csak néha vagy nagyon ritkán érzik ugyanezt. Az uniós átlagnál pedig összesítésben kevesebb a boldog ember idehaza, mint Európában. 

2018-ban az uniós állampolgárok 62 százaléka vallotta magát boldognak - derült ki az Eurostat friss jelentéséből. A friss adatok azt mutatják meg, hogy a megkérdezettek hány százaléka érezte magát boldognak a kérdésfeltevést megelőző 4 hétben. A válaszok alapján pedig rangsorolták az EU-s országokat.

Az adatok alapján a legtöbb boldog állampolgár Belgiumban, Hollandiában és Ausztriában él az EU-ban. De 70 százalék feletti válaszadó vallotta magát mindig vagy szinte mindig boldognak Finnországban, Luxemburgban és Spanyolországban is. 

Mi, magyarok - talán nem is akkora meglepetésre - az EU-s átlag alatt maradtunk, a hazai válaszadóknál a boldogok aránya 57,8 százalék volt, azaz 10-ből hat magyar azért többnyire jól érzi magát a bőrében. A környező országok közül egyébként Ausztriában és Szlovéniában volt több boldog ember, mint hazánkban. Romániát és Horvátországot utcahosszal lehagytuk. 

Az adatokból az is kiolvasható továbbá, hogy 10 magyarból megközelítőleg 3 csupán néha érzi boldognak magát, míg 10-ből 1 honfitársunk kifejezetten ritkán érzi csak boldognak magát. Ezzel szemben csupán a lakosság 1,8 százaléka vallotta azt, hogy soha nem érez boldogságot. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az összesített európai lista végén egyébként a lettek végeztek a maguk 31 százalékos arányukkal. Ez azt jelenti, hogy a sereghajtó országban 10-ből csupán 3 ember vallja magát többnyire boldognak, ez fele annyi, mint a magyar adat. 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem