11 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.08.25)

2019. augusztus 25. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.08.25).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.08.25).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel a napos időszakok mellett elsősorban a nyugati-északnyugati országrészben, valamint az Alföld középső tájain fordulhat elő futó zápor, egy-egy zivatar. Nem lesz jelentős a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett több tájegységünkön alakulhat ki átmeneti jelleggel elszórtan futó zápor, zivatar. A keleties szél időnként feltámadhat, zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Délután 29-35 fok várható.

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett az ország nagy részén számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, helyenként jelentősebb mennyiség eshet. A délkeleti, keleti szél helyenként feltámadhat, zivatar környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Meleg marad az idő, 28-34 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap elszórtan, nagyobb számban az ország északi felén alakulhat ki zápor, zivatar, melyek környezetében vizessé, csúszóssá válhatnak az utak. Intenzívebb csapadékgócok esetén pedig hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, vízátfolyások alakulhatnak ki. Erős, esetleg viharos széllökések záporok, zivatarok környezetében csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Az egyre melegebb időben tompulhatnak reflexeink, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon, álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap sem lesz front térségünkben. A meleg idő miatt viszont melegfronti tünetek jelentkezhetnek az érzékenyek körében. Fáradékonyság, bágyadtság, egyeseknél migrénes fejfájás alakulhat ki. Éjszaka enyhe marad az idő, ami alvászavarokat, kialvatlanságot okozhat. A nagy napi hőingás miatt keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás előfordulhat. 11 és 15 óra között többfelé erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre! Fogyasszunk könnyű ételeket, szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem