22 °C Budapest
Megszólalt a Wizz Air vezére: ezért hagyták az utasokat Brüsszelben

Megszólalt a Wizz Air vezére: ezért hagyták az utasokat Brüsszelben

2019. június 25. 10:02

A múlt heti budapesti reptérzár miatti üzemzavarról is beszélt részletesen Váradi József, a WizzAir vezérigazgatója a Forbesnak adott interjúban.

Múl héten a Wizz Air több mint három óra várakoztatás után törölte a Brüsszelből Budapestre tartó járatát, ráadásul nem is kommunikált a több száz tanácstalan, a várostól egy órára lévő reptéren veszteglő utassal. Váradi József, a WizzAir vezérigazgatója így kommentálta az esetet:

"Mi történt valójában? Leszállt Budapesten az egyik repülőgépünk, az egyik legújabb, pár hónapos A321 neo gép. A kifutópálya olyan állapotban volt, hogy a repülőgép megsérült, mert felverődött egy jelentős aszfaltdarab. E miatt a gépet ki kellett vonnunk a forgalomból. A nyári csúcsszezonban eleve nem lehet egyik pillanatról a másikra pótolni a kiesett gépet, át kellett terveznünk a menetrendet, e mellett közel két órára lezárták a repteret is. Mert mikor újítja fel a reptér az egyik kifutópályáját? Amikor már elkezdődik a csúcsszezon. Egy nagyon szerencsétlen helyzet állt elő a Budapest Airport hibájából és ennek mi lettünk a szenvedő alanyai."

Elismerte, hogy ők felelnek az utasaikért és általában mindent megtesznek azért, hogy mindig mindenki eljusson a célállomására, de ebben az esetben a feltételek egyszerűen nem voltak adottak, hogy minden problémát azonnal meg tudjanak oldani.

Az utasok az áldozatai lettek egy olyan helyzetnek, ami nem a cég hibájából alakult ki.

Váradi József szerint irreális várakozás, hogy mind a 144 repülőtéren legyen éjjel-nappal alkalmazottjuk azért, hogy ha nagy ritkán ilyen komoly fennakadás keletkezik, személyesen tudjon segíteni. Meg lehet csinálni, csak akkor nem ennyibe fog egy repülőjegy kerülni, hanem körülbelül a duplájába.

NEKED AJÁNLJUK
Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?