16 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.06.20)

2019. június 20. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.06.20).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.06.20).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön változóan napos-felhős időre van kilátás, tartósabban felhős tájak északon lehetnek. Záporok, zivatarok ismét többfelé kialakulhatnak, helyenként továbbra is elfordulhat felhőszakadás, jégeső. A mérsékelt szél zivatarok környezetében erős, viharos lehet. Délután 25-31 fok várható.

Pénteken is hasonló időben lesz részünk, reggeli pára- és ködfoltokkal, napközben gomolyfelhő-képződéssel és több helyen előforduló záporokkal, zivatarokkal. A mérsékelt nyugati-északnyugati szél zivatarok idején feltámadhat. A hőmérséklet hajnalban 15 és 20, napközben 27 és 32 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön is többfelé várható záporok, zivatarok kialakulása, helyenként hevesebb viharok is lehetnek, így számítani kell vizes, csúszós utakra, néhol vízátfolyásokra. Zivatarok környezetében viharos széllökések ronthatják jelentős mértékben a járművek menetstabilitását, illetve a csapadékhulláskor nagy mértékben romolhatnak a látási viszonyok. Zivataroktól függetlenül csak helyenként ronthatják élénk széllökések az autók egyensúlyát. Kezdetben a Dunántúlon és északon pára-, ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. A napos időszakokban ugyanakkor érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön továbbra sem érkezik front térségünkbe, viszont napközben továbbra is felerősödhetnek keringési panaszok, a változékony időben vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Ezen kívül akár légszomj, rosszullét, dekoncentráltság is felléphet. A meleg, magas páratartalmú levegő más kellemetlenségeket is okozhat. A fokozottan érzékenyek körében fejfájás is előfordulhat. Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmatikus panaszok. Az immunrendszer erősítése érdekében ajánlott a szezonális zöldségek és gyümölcsök fogyasztása. Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között sokfelé erős, helyenként nagyon erős lesz, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, valamint igyunk elegendő vizet, ásványvizet!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem