Hatalmas segítség a nyaralóknak: fontos kérdésben döntött Brüsszel

Hatalmas segítség a nyaralóknak: fontos kérdésben döntött Brüsszel

2019. június 19. 18:01

Az EU-n kívüli országokban útlevelüket veszítő EU-s turisták bármilyen tagország nagykövetségén, konzulátusán igényelhetnek majd hazajutáshoz szükséges dokumentumot.

Az Európai Tanács elfogadott egy olyan direktívát, amely után könnyebb lesz egy nem EU-s országban pórul járt, úti okmányát vesztett EU-s állampolgárnak hazatérnie - idézi a döntést a hvg.hu.

A román elnökség alatt elfogadott direktíva egy olyan vészhelyzeti dokumentum létrehozásáról dönt, amellyel hazatérhet az utas. Ez azt jelenti, hogy a károsult bármilyen EU-s ország konzulátusán vagy nagykövetségén tud majd ilyen dokumentumot igényelni. A folyamatnak 5 napon belül le kell zajlania. A dokumentum maximum 15 napig lesz érvényes.

Ugyanakkor nem mostanában lép életbe a könnyítő rendelkezés. A tagállamok két évet kapnak a felkészülésre, majd a technikai részletek lefektetése után 36 hónappal indul a gyakorlati megvalósulás.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?