8 °C Budapest

Bedobja magát a rendőrség a strandszezonban: erre számíts majd

2019. május 30. 15:02

A kiegyensúlyozott közbiztonság megteremtése a fő cél a nyári szezonban mind a Balaton, mind a Velencei-tó esetében, ugyanis a turisták körében ez szerepel a második helyen a nyaralási célpontok kiválasztásakor - hangsúlyozta csütörtökön Velencén az Országos Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályának vezetője.

Lakatos Tibor ezredes a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság turisztikai idénynyitó értekezlete után kiemelte: az érintett négy rendőr-főkapitányságtól koordinált rendőri feladatteljesítést várnak el, amelynek legfontosabb eleme a bűn- és balesetmegelőzés. Előbbi esetében a bűncselekmények, szabálysértések megelőzésére koncentrálnak, legyen szó strandlopásról vagy autófeltörésről.

Jelezte, hogy az utóbbi időben a strandlopásokat nagymértékben visszaszorították, és a kocsifeltörések is ritkák. Úgy értékelte, mindez a rendőrök, a strandrendőrök, a kerékpáros rendőrök, valamint a lovas járőrök folyamatos közterületi jelenlétének köszönhető.Lakatos Tibor beszélt arról is, hogy a nyári szezonban óriási a gépjárműforgalom az autópályákon és az alsóbbrendű utakon, ezért a fokozott rendőri felügyelet mellett a baleset-megelőzési tájékoztatásra is figyelmet fordítanak.

Elmondta, hogy a vízfelületeken a vízi közlekedési szabályok betartatása vált fő prioritássá, mivel egyre több a vízi jármű és a fegyelem is megbomlott valamelyest. A korábbi években sokan megsértették a szabályokat, amik kisebb balesetekhez vezettek - tette hozzá. Az ezredes közölte, hogy a jelentős, sok embert vonzó rendezvények biztosításába a helyi rendőrök mellett a szomszédos megyék készenléti állományát is bevonják, ezen kívül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói szintén jelen lesznek, elsősorban Veszprém megyében.

Idén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság elnököli a bizottságot és koordinálja a Zala, a Somogy, a Veszprém és a Fejér megyei rendőrség szakmai munkáját. Vörös Ferenc ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes ezzel kapcsolatban kifejtette: az egyeztetéseken a rendőrség mellett a polgárőrök és a társszervek képviselői is jelen lesznek. Elmondta, hogy idén is jelentős vendégforgalomra számítanak, hiszen az elmúlt években is ez jellemezte a két tó környékét. Mindez magával vonja a nagy járműforgalmat, amelynek folyamatos zavartalansága érdekében a baleseteknél gyors helyszínelést kívánnak lefolytatni, hogy indokolatlanul ne akadályozzák a forgalmat - tette hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem