Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.16)

2019. május 16. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.05.16).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2019.05.16).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön már csak a Dunántúlon lehet kisebb eső, szitálás, a Dunától keletre viszont már több helyen felszakadozhat a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüthet. Egy-egy zápor északkeleten fordulhat elő. Szinte mindenhol legyengül a szél. A csúcshőmérséklet 13 és 21 fok között alakul, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten, északkeleten a magasabb értékeket.

Pénteken gyakran megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, melyekből főként keleten, délkeleten helyenként kisebb zápor, zivatar is előfordulhat. A délire forduló szelet északon, északnyugaton kísérhetik élénk lökések. Erősödik a nappali felmelegedés, a hajnali 3-11 fokot követően délután 17-23 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön már csak a Dunántúlon alakulhat ki kisebb eső, szitálás, ami továbbra is nedves útviszonyokat eredményezhet. Az észkkeleti határnál este egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat, melyek környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Eleinte korlátozott látásviszonyokat idézhetnek elő a pára-, ködfoltok is, melyek főként az északi tájakon jelenhetnek meg. A vizes utakon tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön már nem érvényesül fronthatás. Melegedés kezdődik mely keleten lesz a legerősebb, így itt a melegre fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, fáradtság egyaránt előfordulhat. Egyeseknél alvászavarok, koncentrációs problémák is kialakulhatnak. Az ország nagy részén továbbra is felhős marad az ég, ami rossz közérzetet, tompaságot, bágyadtságot idézhet elő. A hűvös, nyirkos tájakon élők körében felerősödhetnek az ízületi panaszok. Főként nyugaton érdemes még rétegesebben öltözködni. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm