24 °C Budapest
Ezek a magyarok megtehetik, hogy többet és drágábban utazzanak

Ezek a magyarok megtehetik, hogy többet és drágábban utazzanak

2019. február 26. 20:03

A SZÉP Kártyás fizetés évek óta töretlen népszerűségnek örvend a belföldi szállást foglalók között, aránya egész évben egyenletesen 21 százalék az összes foglalás között. Átfogó elemzés készült, melyből sok érdekesség kiderült a magyarok utazási szokásairól.

A SZÉP Kártyás fizetés évek óta töretlen népszerűségnek örvend a belföldi szállást foglalók között, eddig azonban nem készült olyan elemzés, amely specifikusan ezen szállásfoglalások jellemzőit vizsgálja az összes többi foglalással összevetve - nyilatkozta Leskó Dániel a SzállásKérés.hu Kft ügyvezetője. Az elmúlt 11 hónap anonimizált foglalási adatai alapján készült elemzésből kiderül, hogy

a SZÉP Kártyával fizető vendégek hamarabb és hosszabb időre foglalnak, éjszakánként többet fizetnek, viszont tipikusan kisebb létszámmal utaznak.

A SZÉP Kártyával fizetett szállásfoglalások aránya egész évben egyenletesen 21 százalék az összes foglalás között. Ugyanakkor, ha a foglalásokat a tervezett érkezés helyett a foglalás rögzítésének napja alapján csoportosítjuk, azt látjuk, hogy az év első 5 hónapjában a SZÉP Kártyás foglalások felülreprezentáltak (az összes foglalás 25-30 százalékát teszik ki), míg a nyári időszakban alulreprezentáltak (mindössze 15 százalék), majd szeptembertől év végéig hozzák az éves átlagot.

Mind a teljes szállásköltség, mind az egy főre és éjszakára visszaosztott költség magasabb a SZÉP Kártyás foglalások esetében: a SZÉP kártyával fizető vendég átlagosan 6 930 forintot fizet egy éjszakáért, míg a többi vendég csak 6 050 forintot, azaz 15 százalékkla kevesebbet.

A leggyakoribak a két éjszakás foglalások - fizetési formától függetlenül -, ugyanakkor a SZÉP Kártyás foglalások aránya 3-7 éj időtartam esetén felülreprezentált, 6 éj esetén eléri a 27 százalékot. A legtöbb foglalás az érkezéshez képest 1 héten belül kerül regisztrálásra, de itt a kártyások erősen alulreprezentált, mindössze 15 százalékot tesz ki, míg például 5 hónapos előrefoglalások esetén már 36 százalékos az arányuk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Talán meglepő, de a SZÉP Kártyás foglalások esetében a gyerek nélküli foglalások átlagos vendégszáma 30 százalékkal alacsonyabb, míg a gyerekkel érkező vendégek esetén a gyerekek létszáma 11 százalékkal alacsonyabb az egyéb fizetési módokat használó foglalásokhoz viszonyítva.

Ezen eredmények  arra is rávilágítanak, hogy a SZÉP Kártya mint belső keresletet ösztönző eszköz működik, hiszen kártyás a foglalások jól kimutatható részénél nemcsak a fizetési mód megváltozását jelenti, hanem ténylegesen olyan utazásokat, amelyek ezen cafetéria rendszer nélkül nem vagy nem ilyen formában, összegben valósultak volna meg. Pontosan ezek a piacra újonnan bekerülő foglalások azok, amelyek a korábban említett eltéréseket okozzák a SZÉP Kártyás, valamint az egyéb fizetési módot használó foglalások jellemzői között.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?