16 °C Budapest
Lehet, hogy már most meg kell tervezned a nyári nyaralásod, különben késő lesz

Lehet, hogy már most meg kell tervezned a nyári nyaralásod, különben késő lesz

2019. január 1. 10:01

Rekordod dönthet az idei évben a hazai turistaforgalom, emiatt érdemes lehet már most megtervezni nyári utazásainkat. Szilveszterkor több szállodában is teltház volt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az idei évben jelentősen nőhet a belföldi üdülések száma, emiatt gyakori telítettség várható a szállodákban. Ennek oka abban keresendő, hogy az étkezési utalványok kedvezményes adózásának megszűnése miatt a munkaadó akár 50 százalékkal is több pénzt utalhat a SZÉP-kártyára. Poncsák Pál, a miskolci Avalon Resort & Spa hotel igazgatója az RTL Híradónak azt mondta, hogy a SZÉP kártyás fizetés a forgalmuk 20 százalékát teszi ki.

A Magyar Turisztikai Ügynökség számításai szerint már idén történelmi rekordot ér el a magyarországi turistaforgalom. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint a legnagyobb szállodákban már hónapokkal ezelőtt beteltek a helyek szilveszterre, és az üdülők a korábbinál tovább maradnak a szállodában.A fő célpontok Eger, Hévíz, Hajdúszoboszló.

A telítettség olyan mértékű lehet, hogy Flesch szerint érdemes lehet már most megtervezni a nyári nyaralást. Különösen nehéz lehet szállást találni majd jövő karácsonykor, amely különösen hosszú. hat napos munkaszüneti időszakkal kecsegtet majd.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?