33 °C Budapest
Jobb, ha felkészülsz: gigaútlezárások lesznek szombaton Budapesten

Jobb, ha felkészülsz: gigaútlezárások lesznek szombaton Budapesten

2018. november 24. 10:00

2018. november 24-én, szombaton 18 és 22 óra között Sting & Shaggy koncertet rendeznek a Hősök terén. A rendezvény előkészülete és bontása miatt szombaton 10 órától másnap hajnali 4:30-ig lezárják a forgalom elől a Hősök terét, az Andrássy utat a Bajza utcáig, az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály útig, valamint a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között, továbbá a Kós Károly sétányt. Biztonsági okokból lezárhatják az M1-es metró Hősök tere állomását, a forgalomkorlátozások miatt pedig változik az érintett közösségi közlekedési járatok - a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 230-as, a 979-es busz, valamint a 75-ös trolibusz útvonala.

2018. november 24-én, szombaton 18 és 22 óra között Sting & Shaggy koncertet rendeznek a Hősök terén. Az ingyenes koncert miatt azonban rendkívül sok útlezárásra kell készülni. Az M1-es metró várhatóan 16 és 23 óra között a megszokottnál sűrűbben közlekedik majd, azonban biztonsági okokból lezárhatják a Hősök tere állomást; ebben az esetben a szerelvények megállás nélkül haladnak át azon - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ közleményében.

Az előzetes tervek szerint a közösségi közlekedésben az alábbi korlátozásokra kell számítani november 24-én, szombaton 10 órától másnap hajnali 4:30-ig:

  • A 20E buszjárat mindkét irányba a Hungária körút-Zichy Mihály út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere M megállóhelyet. A Káposztásmegyer felé közlekedő buszokra a 30-as buszcsalád Ötvenhatosok tere, az éjszakai buszok Kacsóh Pongrác út és a 32-es járat Vágány utca / Róbert Károly körút megállójában lehet felszállni. A Keleti pályaudvar M felé tartó buszok az éjszakai járatok Kacsóh Pongrác út és a 30-as buszcsalád Ötvenhatosok tere megállójában állnak meg.
  • A 30-as buszcsalád járatai mindkét irányba az Állatkerti körút-Hermina út-Zichy Mihály út módosított útvonalon közlekednek. A buszok egyik irányban sem érintik a Hősök tere M megállóhelyet, továbbá a Keleti pályaudvar felé tartó buszok a Benczúr utca és a Damjanich utca / Dózsa György út megállót sem. A 30-as buszcsalád járataira az érintett trolibusz-megállókban lehet felszállni.
  • A 75-ös trolibusz mindkét irányba az Állatkerti körút-Hermina út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere M és a Zichy Géza utca közötti megállóit. A 75-ös trolibuszra a módosított útvonalon érintett 72-es és 74-es trolimegállókban lehet felszállni.
  • A 105-ös autóbusz az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán közlekedik Újpest felé a Bajza utca és a Dózsa György út, az Apor Vilmos tér felé pedig a Dózsa György út és a Szinyei Merse utca között. Az Újpest felé tartó buszokra a Bajza utcában a Lendvay utca kereszteződése után, ezt követően a 72-es troli Bajza utcai megállójában, majd a Podmaniczky utcában, a Honvédkórháznál lehet felszállni. Az Apor Vilmos tér felé tartó buszok a 72-es troli érintett megállóiban állnak meg.
  • A 979-es éjszakai járat az Andrássy út helyett mindkét irányba a Damjanich utcán közlekedik Újpalota felé Felső erdősor utca és a Dózsa György út, Csepel felé pedig a Dózsa György út és a Bajza utca között. Az Újpalota felé közlekedő buszok nem érintik a Kodály körönd M, a Bajza utca M és a Benczúr utca megállót; a kimaradó megállók helyett, valamint a Damjanich utca / Dózsa György út kereszteződésnél a 70-es troli érintett megállóiban lehet felszállni. A Csepel felé tartó buszokra a Damjanich utca / Dózsa György út kereszteződésnél, valamint a kimaradó Hősök tere M megálló helyett szintén a 70-es troli érintett megállóiban lehet felszállni.
NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?