14 °C Budapest

A Szigetlakók is rákaptak ezekre a magyar finomságokra

2018. augusztus 16. 16:01

A "Kapj rá!" halfogyasztást ösztönző kampány faházánál a Sziget Fesztiválon hét napon keresztül, napi 1000 adag halas kóstolófalat várta a látogatókat. Európa egyik legnagyobb multikulturális rendezvénye kitűnő alkalom, hogy a világ számos pontjáról érkező fesztiválozók megízlelhessék az egészséges és kiváló minőségű hazai halakat.


Füstölt halfilé, halpástétom, grillezett halfasírt és halchips is szerepelt azon a menüsoron, amelyet a Sziget Fesztivál közönségének kínáltak a rendezvény ideje alatt a "Kapj rá!" kampány standján. A kiváló hazai édesvízi halakat - pontyot, afrikai harcsát és pisztrángot - felvonultató kóstoltatás nagy népszerűségnek örvendett, a faház körül a rendezvény minden napján folyamatos volt az érdeklődés.


A "Kapj rá!" kóstoltató roadshow egyik legfontosabb nyári állomása a Sziget Fesztivál

 - mondta el a MAHOP Irányító hatóság megbízásából a kampány koordinálásával megbízott Agrármarketing Centrum újdonsült ügyvezető igazgatója, a fesztivál utolsó napján szervezett sajtótájékoztatón. Ondré Péter hangsúlyozta: az ilyen és ehhez hasonló rendezvények azért fontos állomásai a kampánynak, mert a fogyasztók nem csak megismerhetik, de meg is ízlelhetik a finom és egészséges édesvízi halakat. A kóstoló falatok mellett ismeretterjesztő kiadványokból is tájékozódhatnak, amelyekből egyrészt praktikus tanácsokat kaphatnak a hal elkészítésével kapcsolatban, másrészt egészséges és változatos receptekkel örvendeztethetik meg családjukat. Az ügyvezető igazgató hozzátette: a kampány egyik legfőbb üzenete, hogy a halat nem csak rántva és olajban sütve lehet elkészíteni, hanem számos változatos, egészséges és egyszerű módja létezik a halételek elkészítésének.

Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára beszédében kitért arra, hogy a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program keretében 2018 augusztusáig - a standard felhívások esetében - csaknem 1,5 milliárd forint összegben születtek támogatói döntések, amelyhez kapcsolódóan a nyertes pályázók már megkapták a támogatói okiratokat. További jó hír, hogy előreláthatóan nyár végéig további 1,5 milliárd forint sorsáról születhet döntés, ami hozzájárul a fejlesztési elképzelések megvalósításához. Lévai Ferenc, a MAHAL szóvivője a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

a nemzetközi trendek alapján is jól érzékelhető, hogy a halfogyasztás világszerte egyre népszerűbb. A Magyarországon tenyésztett minőségi halakból rendkívül sokféle étel készíthető, a boltokban pedig már számtalan feldolgozott termék is kapható.

A hal ráadásul nem csupán egészséges, a fogyasztása is biztonságos, hiszen hazánkban az élelmiszerellenőrzések e téren még az EU átlagnál is szigorúbbak. A magyar hal tehát nem csak finom, de egészséges és biztonságos élelmiszer is! "Halra Magyar!" - húzta alá felszólalásában a szakmai szervezetet képviselő szóvivő.

A nyár folyamán még számos rendezvényen kereshetik fel a "Kapj rá!" faházát az érdeklődők. Augusztus végéig többek között a Fonyódi Harcsafesztiválon és a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon is rákaphatnak a halra.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem