Megszólalt a szövetség elnöke: kiderült, idén is kerülhet-e hal minden asztalra a karácsonyi vacsorán
A karácsonyi időszak slágere továbbra is a ponty, különösen a halászlé készítéséhez.
A karácsonyi időszak slágere továbbra is a ponty, különösen a halászlé készítéséhez.
A MA-HAL tájékoztatása szerint az élő ponty kilója 2000–2500, a pontyszelet 3500–4500, míg a harcsafilé 4500–5500 forintba kerülhet.
Érdemes nagyon átgondolni, milyen halat vásárolunk, ugyanis egyes fajtákban nem elhanyagolható higanyszintet mutattak ki.
Nálatok sem nélkülözheti egy családi ünnep vagy hétvégi lakoma sem a halászlevet? Ez az ízletes, nyárias verzió garantáltan felveszi a versenyt a szegedi, bajai halászlevekkel is!
Járjunk utána, melyek a magyar konyha legbizarrabb régi receptjei, mi teszi ezeket az ételeket igazán furcsává és hogyan kell őket elkészíteni! Te melyiket kóstolnád meg?
Több nagy áruházlánc is akciókkal készül az ünnepek idején kiemelkedő mértékű halfogyasztásra.
Az egyes termelők esetében pedig saját éves halértékesítésük 70 százalékát is elérheti az ilyenkor eladott mennyiség.
Éppen ezért összeszedtünk néhány fontos pontot, amit érdemes szem előtt tartani, ha friss halhúst vásárolunk a hétvégi családi ebédhez.
Vannak kockázatosnak ítélt halfajták, melyeket sokan nem is ehetnének ,hiszen számukra veszélyes.
A szennyezett vizekből kifogott hal veszélyes baktériumokat, vírusokat, ártalmas nehézfémeket (pl. higany) is tartalmazhatnak.
Milyen árakkal készülnek idén az egyes vidéki éttermek? Mennyiből jön ki egy adag halászlé vagy hekk? Ennek jártunk most utána.
Marad a Halpéntek is!
Tovább folytatja a Lidl a tavaly megkezdett, 600 termék árcsökkentésére vonatkozó programját, az idén is jelentősen mérséklődhetnek egyes árucikkek árai és marad a Halpéntek is!
Karácsonykor a kereszténység Jézus születésére emlékezik: a családok ilyenkor találkoznak, ünnepelnek és együtt fogyasztják el az ínycsiklandozó ételeket, amelyek jellemzően halból készülnek.
A szenteste és a karácsonyi napok közeledtével egyre nagyobb halháborúba keveredik egymással a Lidl és az Aldi.
A süllőt a magyar konyha egyik legkedveltebb halfajaként tartjuk számon, népszerűsége jelenleg is töretlen, gazdasági értéke jelentős.
Az utóbbi években lassan, de folyamatosan nő a hazai halfogyasztás; a nehézségek ellenére van elég hal, és mindenki megtalálja a karácsonyi asztalra valót az üzletekben.
Gyakran előfordul az is, hogy van, aki kizárólag az ünnep alatt fogyaszt halat sült, vagy éppen halászlé formájában.
Az ünnepek alatt a háziasszonyok változatos, egészséges halételeket varázsolnak a családi asztalra. Éppen ezért most annak jártunk utána, mennyiből hozhatjuk ki a karácsonyi halvacsorát, ha többféle húst is szeretnénk készíteni.
Az átlagosnak mondható 15 ezer tonna étkezési hal helyett jobb esetben idén lesz 10–11 ezer tonna.