4 napos razzia indult: ha ezt kiszúrják, ott helyben leveszik a rendszámodat

2018. június 12. 12:30

Hétfőtől négynapos razziát tart a rendőrség, hogy az autók műszaki állapotát, különösen a gumiabroncsokat ellenőrizzék. A szakemberek szerint ugyanis nyáron több baleset van a nem megfelelő állapotú gumik miatt, mint télen.

Az igazi nyári kánikula megérkeztével a rendőrség is igyekszik mindent megtenni, hogy az autósok biztonságosan közlekedjenek. Éppen ezért hétfőtől csütörtökig nagyszabású ellenőrzés hullám kezdődött az utakon, mely során Szentendrén, Vácon, Dunakeszin és Érden kiemelten fogják ellenőrizni az autók műszaki állapotát, különös tekintettel a gumiabroncsokra.

Az ATV-nek az abroncsok állapotával kapcsolatban, Hoffer Zsolt elmondta, hogy szerinte az egyik leggyakoribb hiba, amit egy autós nyáron elkövethet, hogy akár hónapokig nem ellenőrzi autóján a gumiabroncsok nyomását. Holott szerinte csak megfelelő nyomással rendelkező, nyári gumiabroncsokkal szabadna útnak indulni bárkinek is.

Ha valaki hosszabb ideig nem ellenőrzi megfelelően a guminyomást, az azt eredményezheti, hogy akár 1 bárral is kevesebb lehet a nyomás az abroncsban, Ez pedig Hoffer Zsolt szerint azt eredményezi, hogy nehezebben tud elindulni az autós, nehezebben tapad le az abroncs,

de ez még mind semmi, ahhoz képest, ami irányíthatóságba jelentkezik, hiszen az abroncs eldől

- mondta el a szakértő. A csatorna emellett emlékeztet arra is, hogyha rendőrségi ellenőrzésen bármi probléma van az abroncsokkal, akkor

a hatóság akár a rendszámot is leveheti az autókról.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm