12 °C Budapest
Indul a szezon: így strandolhat fillérekből a család Budapesten

Indul a szezon: így strandolhat fillérekből a család Budapesten

2018. április 28. 13:00

Bár még csak tavasz közepe van, a hőmérséklet napközben tartósan 24 fok körül alakul, ráadásul április 28-val egy újabb négy napos hosszúhétvége elé néznek a magyarok. Azoknak sem kell azonban lemondaniuk a sütkérezésről, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak külföldre utazni, ugyanis több legendás strand is megnyitja kapuit. Ilyen például a budapesti Patanius, illetve Paskál fürdő is. A kapunyitások apropóján utánajártunk, mire és milyen árakra számíthatnak a fürdőzök a fővárosban 2018-ban.

Bár a nyári rekkenő hőség még távol van, a napközbeni hőmérséklet már most, tavasz közepén is 24-26 fok körül alakul. Ez pedig már kellemes strandhőmérsékletnek számít. A sütkérezni vágyók előtt ped már április 28-án két legendás fővárosi strand is megnyitja kapuit. Ezen felül a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) több, általa üzemeltett strand nyitási dátumát is közzétette, amik alapján már most el lehet kezdeni szervezkedni. Ennek apropóján utánajártunk, mivel és milyen árakkal várják a fürdőzni vágyókat a fővárosban.

Az elsők

A fővárosban elsőként a Palatinus és a Paskál fürdők nyitnak ki, április 28-án, szombaton. A Palatinus Strandfürdőben 11 medence várja a fürdőzőket, amik közül több gyerek, de még hullámmedence is van. Ezek mellé újdonságként egy új, 1000 nm-es játszóteret is avat majd a satrand, ahol a kicsik rengeteg új játékkal üthetik majd el az időt.

A Paskál Gyógy- és Strandfürdő jelen állapotában 3 medencével várja a vendégeket, ahonnan rossz idő esetén beltéri gyógymedencébe vagy az élménymedencébe is be lehet vonulni. Újdonság, hogy a strandon május 15-én kerül majd átadásra egy közvetlen épületkapcsolatos télen-nyáron használható közel 90 nm vízfelületű ülőmedence.

Árak

A Palatinuson a felnőtt belépőjegy ára hétköznap 2400, hétvégén 2800, gyerekeknek (3-14 éves korig), nyugdíjasoknak és nappali tagozatos diákoknak pedig 2000 és 2300 forint. Lehetőség van természetesen családi jegy váltására is, ami 4400-tól 7900 forintig terjed, attól függően hány fős a család.

A Paskálban a felnőtt belépő 2400, illetve 2600 forint, gyerekek, nyugdíjasok és diákok pedig 2000 és 2200 forintért látogathatják a fürdőt, míg a családjegyek 4400 és 7400 között mozognak.

A májusban nyitók

A Palatinus és a Paskál után május 26-n nyit a Csillaghegyi, május 27-en a Római strand, és június másodikától már a Pünkösdfürdői strand is fogad vendégeket. Újdonság, hogy Csillaghegyen a hegyoldalban egy 7000 nm-es, hatszintes létesítmény épül, melynek átadását nyáron tervezik. Itt épül egy új úszómedence, lesz tanmedence, de még egy panorámás étterem is.

A Rómain és a Pünkösdfürdői strandon is egyaránt 3-3 medence várja majd a látogatókat. Előbbin egy gyermek, egy úszó és egy strandmedence, míg utóbbin egy árnyékolóval ellátott gyermekmedence, egy élmény és egy úszómedence.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Árak

Jelen állás szerint Csillaghegyen május 26-tól a napi belépő szekrényhasználattal 1000 illetve 1200 forint egységesen. A Rómain május 27-től felnőtteknek 2500, illetve 2800 forintot kell fizetniük, míg a gyerek, nyugdíjas és nappali diák belépő 1900 és 2000 forintra jön ki. Pünkösdfürdő június 2-től a felnőtt belépő 1900 és 2000 forint, a kedvezményes jegyekért pedig hétköznap és hétvégén is 1500 forintot kell fizetni.

Drágulás várható

A hétköznapi felnőtt belépők árai a tavalyi strandárakhoz képest a Pünkösdfürdői- és Csillaghegyi strandon változatlanok, a többi strandon maximum 100 Ft-tal emelkednek. Míg a felnőtt belépők ára 1800-3100 Ft, a kedvezményes (gyerek, diák, nyugdíjas) jegyek ára 1500-2600 Ft között mozog. Emellett a strandok természetesen továbbra is kínálnak majd kedvezményes, családi belépőket is, melyek ára 3400-9600 Ft. A Csillaghegyi fürdőben - az új wellness részleg megnyitásáig - a belépők ára hétköznap egységesen 1000, hétvégén 1200 Ft.

További újítás, hogy a BGHY által fenntartott fővárosi strandok mindegyikében készpénzmentes fizetés került bevezetésre, ami azt jelenti, hogy a fürdők területén vásárolt termékekre (étel, ital, strandcikkek, stb.) készpénz helyett kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyát, bankkártyát és elfogadóhelytől függően SZÉP-kártyát fogadnak el. A feltöltött kártyákat ráadásul távozástkor sem kell leadni, hiszen az azokon lévő egyenleg az utolsó használattól számított 5 éven keresztül folyamatosan felhasználható vagy visszaváltható bármely a BGYH Zrt. által üzemeltetett fürdőben és strandon.

A legolcsóbbtól a legdrágábbik

A legtöbb fővárosi strandot felvonultató BGHY mellett is találni persze alternatívákat. Ezek között azonban igen magas a szórás. Összevetésképpen míg a Lupa strand illetve a Park uszoda is bőven a olcsónak tekinthető, az 1000 forintos felnőtt és 700, illetve 650 forintos gyerekbelépőjegyével (2017-es adat), addig a legdrágábbnak számító Aquaworld Resort Budapesten idén már 6390 forintba kerül egy egész napos felnőtt jegy, míg a diák nyugdíjas belépésért 5190 forintot kell fizetni.

Nem szabad persze elfelejteni azt, hogy a különböző árakért egészén más miliőt és szolgáltatásokat kapnak a látogatók, ezért érdemes mindig előre tájékozódni. Egyfelől kifoghatunk különleges akciókat, másfelől megismerkedhetünk a helyekkel, amik alapján eldönthetjük, hogy egy sok medencés, csúszdás modern komplexumra vagy inkább egy családis hangulatú akár majd 100 éves helyre látogatnánk el szívesen.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?