28 °C Budapest
Indul a szezon: így strandolhat fillérekből a család Budapesten

Indul a szezon: így strandolhat fillérekből a család Budapesten

2018. április 28. 13:00

Bár még csak tavasz közepe van, a hőmérséklet napközben tartósan 24 fok körül alakul, ráadásul április 28-val egy újabb négy napos hosszúhétvége elé néznek a magyarok. Azoknak sem kell azonban lemondaniuk a sütkérezésről, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak külföldre utazni, ugyanis több legendás strand is megnyitja kapuit. Ilyen például a budapesti Patanius, illetve Paskál fürdő is. A kapunyitások apropóján utánajártunk, mire és milyen árakra számíthatnak a fürdőzök a fővárosban 2018-ban.

Bár a nyári rekkenő hőség még távol van, a napközbeni hőmérséklet már most, tavasz közepén is 24-26 fok körül alakul. Ez pedig már kellemes strandhőmérsékletnek számít. A sütkérezni vágyók előtt ped már április 28-án két legendás fővárosi strand is megnyitja kapuit. Ezen felül a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) több, általa üzemeltett strand nyitási dátumát is közzétette, amik alapján már most el lehet kezdeni szervezkedni. Ennek apropóján utánajártunk, mivel és milyen árakkal várják a fürdőzni vágyókat a fővárosban.

Az elsők

A fővárosban elsőként a Palatinus és a Paskál fürdők nyitnak ki, április 28-án, szombaton. A Palatinus Strandfürdőben 11 medence várja a fürdőzőket, amik közül több gyerek, de még hullámmedence is van. Ezek mellé újdonságként egy új, 1000 nm-es játszóteret is avat majd a satrand, ahol a kicsik rengeteg új játékkal üthetik majd el az időt.

A Paskál Gyógy- és Strandfürdő jelen állapotában 3 medencével várja a vendégeket, ahonnan rossz idő esetén beltéri gyógymedencébe vagy az élménymedencébe is be lehet vonulni. Újdonság, hogy a strandon május 15-én kerül majd átadásra egy közvetlen épületkapcsolatos télen-nyáron használható közel 90 nm vízfelületű ülőmedence.

Árak

A Palatinuson a felnőtt belépőjegy ára hétköznap 2400, hétvégén 2800, gyerekeknek (3-14 éves korig), nyugdíjasoknak és nappali tagozatos diákoknak pedig 2000 és 2300 forint. Lehetőség van természetesen családi jegy váltására is, ami 4400-tól 7900 forintig terjed, attól függően hány fős a család.

A Paskálban a felnőtt belépő 2400, illetve 2600 forint, gyerekek, nyugdíjasok és diákok pedig 2000 és 2200 forintért látogathatják a fürdőt, míg a családjegyek 4400 és 7400 között mozognak.

A májusban nyitók

A Palatinus és a Paskál után május 26-n nyit a Csillaghegyi, május 27-en a Római strand, és június másodikától már a Pünkösdfürdői strand is fogad vendégeket. Újdonság, hogy Csillaghegyen a hegyoldalban egy 7000 nm-es, hatszintes létesítmény épül, melynek átadását nyáron tervezik. Itt épül egy új úszómedence, lesz tanmedence, de még egy panorámás étterem is.

A Rómain és a Pünkösdfürdői strandon is egyaránt 3-3 medence várja majd a látogatókat. Előbbin egy gyermek, egy úszó és egy strandmedence, míg utóbbin egy árnyékolóval ellátott gyermekmedence, egy élmény és egy úszómedence.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Árak

Jelen állás szerint Csillaghegyen május 26-tól a napi belépő szekrényhasználattal 1000 illetve 1200 forint egységesen. A Rómain május 27-től felnőtteknek 2500, illetve 2800 forintot kell fizetniük, míg a gyerek, nyugdíjas és nappali diák belépő 1900 és 2000 forintra jön ki. Pünkösdfürdő június 2-től a felnőtt belépő 1900 és 2000 forint, a kedvezményes jegyekért pedig hétköznap és hétvégén is 1500 forintot kell fizetni.

Drágulás várható

A hétköznapi felnőtt belépők árai a tavalyi strandárakhoz képest a Pünkösdfürdői- és Csillaghegyi strandon változatlanok, a többi strandon maximum 100 Ft-tal emelkednek. Míg a felnőtt belépők ára 1800-3100 Ft, a kedvezményes (gyerek, diák, nyugdíjas) jegyek ára 1500-2600 Ft között mozog. Emellett a strandok természetesen továbbra is kínálnak majd kedvezményes, családi belépőket is, melyek ára 3400-9600 Ft. A Csillaghegyi fürdőben - az új wellness részleg megnyitásáig - a belépők ára hétköznap egységesen 1000, hétvégén 1200 Ft.

További újítás, hogy a BGHY által fenntartott fővárosi strandok mindegyikében készpénzmentes fizetés került bevezetésre, ami azt jelenti, hogy a fürdők területén vásárolt termékekre (étel, ital, strandcikkek, stb.) készpénz helyett kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyát, bankkártyát és elfogadóhelytől függően SZÉP-kártyát fogadnak el. A feltöltött kártyákat ráadásul távozástkor sem kell leadni, hiszen az azokon lévő egyenleg az utolsó használattól számított 5 éven keresztül folyamatosan felhasználható vagy visszaváltható bármely a BGYH Zrt. által üzemeltetett fürdőben és strandon.

A legolcsóbbtól a legdrágábbik

A legtöbb fővárosi strandot felvonultató BGHY mellett is találni persze alternatívákat. Ezek között azonban igen magas a szórás. Összevetésképpen míg a Lupa strand illetve a Park uszoda is bőven a olcsónak tekinthető, az 1000 forintos felnőtt és 700, illetve 650 forintos gyerekbelépőjegyével (2017-es adat), addig a legdrágábbnak számító Aquaworld Resort Budapesten idén már 6390 forintba kerül egy egész napos felnőtt jegy, míg a diák nyugdíjas belépésért 5190 forintot kell fizetni.

Nem szabad persze elfelejteni azt, hogy a különböző árakért egészén más miliőt és szolgáltatásokat kapnak a látogatók, ezért érdemes mindig előre tájékozódni. Egyfelől kifoghatunk különleges akciókat, másfelől megismerkedhetünk a helyekkel, amik alapján eldönthetjük, hogy egy sok medencés, csúszdás modern komplexumra vagy inkább egy családis hangulatú akár majd 100 éves helyre látogatnánk el szívesen.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 8. 09:43