11 °C Budapest

Jobb felkészülni: szeszélyes időnk lesz a jövő héten

MTI
2018. február 4. 19:02

Noha holnap az ország nagy részén kisüt majd a nap, északkeleten és az Alpokalján számíthatunk hózáporra, gyenge havazásra is. Egész héten változékony időnk lesz.

Hétfőn a változó felhőzet mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de az északkeleti területek mellett az Alpokalján is erősen felhős lesz az ég. Helyenként hózápor, gyenge havazás előfordulhat. Hajnalra foltokban köd képződhet, nagyobb eséllyel a Dunántúlon. Az északnyugati szelet kezdetben többfelé kísérik élénk lökések, majd estétől mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, ennél hidegebb csak a havas, derült helyeken lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 és +6 fok között várható, a fagypont alatti értékek északkeleten valószínűek.

Kedden változóan, északon erősen felhős lesz az ég, majd estétől délnyugat felől mindenütt megnövekszik a felhőzet. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között, a derült, havas helyeken -10 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +6 között alakul.

Szerdán többnyire borult lesz az ég. Sokfelé várható csapadék; a Balatontól északnyugatra hó, délkeleten eső, másutt vegyes halmazállapotú. A reggeli órákban a Dunántúl keleti felén, az Alföldön ónos esőre is számítani kell. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nagykanizsa-Miskolc vonaltól északra -1 és +4, délre 5 és 10 fok között alakul.

A jelenlegi prognózis szerint a hét második felében marad a változó, csapadékos idő.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem