16 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.10.29)

2017. október 29. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.10.29).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2017.10.29).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel erősen felhős, borongós idő lesz a jellemző, többfelé kell számítani csapadékra a nyugati, délnyugati tájak kivételével. Élénk, erős lesz a délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. Napközben egy markáns hidegfront érkezik, mely többfelé okoz majd esőt, záporokat. Délután csökken északnyugat felől jelentősebben a felhőzet. A szél északnyugatira fordul, és erősen viharos, orkánerejű széllökésekre kell számítani. Többfelé 100 km/órát meghaladó lökések is lehetnek! A legmagasabb hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul, a front érkezése előtt délnyugaton várható a legmelegebb idő.

Hétfő reggel gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem várható. A délnyugati tájak kivételével élénk, erős marad a nyugati-északnyugati szél. Hajnalra 1 és 6 fok közé hűl a levegő, de az Északi-középhegység és a délnyugati országrész szélvédett völgyeiben 0, -1 fok is lehet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap délutánig sokfelé találkozhatunk vizes, csúszós utakkal, majd észak-északnyugat felől csökken a csapadékhajlam, egyre többfelé kisüt a nap, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget hordani. Egy-egy zápor elszórtan azonban még ekkor is előfordulhat. Az erős, viharos nyugati-délnyugati szél délutántól északnyugatira fordul, erősen viharos, orkánerejű lökésekre kell számítani, mely igen veszélyes lehet a közlekedésre nézve, hisz jelentősen csökkenhet a menetstabilitás! Autónkkal semmiképp ne parkoljunk fák alá! Tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk nagyon óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap eleinte kettős-, délutántól északnyugat felől egyre többfelé erős hidegfronti hatásra kell számítani, megterhelő nap vár ránk. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, felerősödhetnek a görcsös panaszok, főként a délelőtti csapadékos időben a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. A front szélviharral érkezik, ami nyugtalanságot, ingerlékenységet válthat ki, és jelentősen csökkentheti a hőérzetet. A téli időszámításra való átállás miatt egyeseknél kialvatlanság, álmosság is jelentkezhet. Öltözzünk melegen, rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem