8 °C Budapest

Botrány a Balatonnál: idejekorán darálta be népszerű szolgáltatását a MÁV

2017. szeptember 4. 11:14

A MÁV-nál vége a nyári menetrendnek, ennek pedig súlyos következményei lettek a balatoni idegenforgalomra nézve. Peronon maradt utasok, ideges kalauzok, vagonban nyomorgó biciklisek. Mutatjuk, mi történt tegnap a vasúton.

Tegnap dél körül az akarattyai vonatállomáson alakult ki kaotikus helyzet a peronon. Egy nagyobb társasággal szerettünk volna felszállni biciklivel a vonatra, és ezzel nem voltunk egyedül, rajtunk kívül többen is szerettek volna még így tenni. A meglepetés akkor ért minket, amikor megjött a szerelvény, és kiderült, hogy nincs rajta bicikliszállító kocsi. Mindenki azt hitte, hogy ez csak egy kivételes eset, ezért megkérdeztük a kalauzt, hogy mikor jön olyan vonat, amire ennyi biciklis felfér

- indította levelét ma reggel a Pénzcentrum egyik olvasója.

A kalauztól meglepő választ kapott: legközelebb jövő nyáron jön olyan vagon, amire sok bicikli fér fel, mivel szeptember 1-jén* elindult a téli menetrend, amelynek keretein belül a vasúttársaság nem közlekedtet ilyen szerelvényeket.

Olvasónk, társasága és a többi biciklis végül több vonatra tudott csal felszállni, mivel a személyszállító vagonokra kevés kerékpár fér csak fel a kocsik előterébe. Ma reggel felhívtuk a MÁV ügyfélszolgálatát, ahol a Pénzcentrum munkatársának megerősítették a hírt, miszerint a nyári menetrendig nem közlekedtetnek egyszerre sok kerékpár szállítására alkalmas vasúti kocsikat, és azt is elmondták, a hagyományos vagonokra az előtérben lehet elhelyezni bicikliket, rendelkezésre álló tér függvényében kettőt, de maximum négyet.

A lapunkhoz eljuttatott élménybeszámoló szerint a tegnapi állapotok meglehetősen kaotikusak voltak, a kalauz is feszülten reagált arra a helyzetre, hogy egyszerre sokkal több biciklis akart felszállni a vonatra, mint amennyinek hely lett volna. Az olvasónk által a szerkesztőségbe eljuttatott képek tanúsága szerint, a megengedett kettő-négy biciklinél valamennyivel többet, és nem is csak az előtérbe engedtek fel végülis arra a szerelvényre, melyre ő is felszállt,

forrás: Pénzcentrum-olvasó

A helyzet pikantériája, hogy egyértelmű törekvés a Balatonnal kapcsolatban, hogy a terület ne kizárólag a nyári, legforróbb hónapokban vonzzon turistákat. Ezzel a céllal jött létre 2014-ben a Balatoni Kör is, amely vezető Balaton környéki borászokat, vendéglátósokat tömörít. A civil szervezet terveiről és tevékenységéről szóló cikkünk ide kattinitva érhető el. Mint az a fenti beszámolóból kiderül, az első őszi hétvégén sokan bicikliztek még a Balaton környékén, ám a kerékpárosok kiszolgálására a MÁV rendszer szinten nem volt felkészülve.

*A cikkben leírtakkal ellentétben a MÁV-nál nem szeptember 1-jén, hanem augusztus 28-án volt menetrendváltozás, ekkor lépett ugyanis életbe a nyárit váltó országos menetrend. Az olvasónktól kapott információval szemben tehát az igazság az, hogy már augusztus 28. óta nem közlekednek biciklis vagonok a MÁV vonalain. A cikk érdemi részét ez nem befolyásolja, a hibáért elnézést kérünk.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem