5 °C Budapest
Botrány a Balatonnál: idejekorán darálta be népszerű szolgáltatását a MÁV

Botrány a Balatonnál: idejekorán darálta be népszerű szolgáltatását a MÁV

2017. szeptember 4. 11:14

A MÁV-nál vége a nyári menetrendnek, ennek pedig súlyos következményei lettek a balatoni idegenforgalomra nézve. Peronon maradt utasok, ideges kalauzok, vagonban nyomorgó biciklisek. Mutatjuk, mi történt tegnap a vasúton.

Tegnap dél körül az akarattyai vonatállomáson alakult ki kaotikus helyzet a peronon. Egy nagyobb társasággal szerettünk volna felszállni biciklivel a vonatra, és ezzel nem voltunk egyedül, rajtunk kívül többen is szerettek volna még így tenni. A meglepetés akkor ért minket, amikor megjött a szerelvény, és kiderült, hogy nincs rajta bicikliszállító kocsi. Mindenki azt hitte, hogy ez csak egy kivételes eset, ezért megkérdeztük a kalauzt, hogy mikor jön olyan vonat, amire ennyi biciklis felfér

- indította levelét ma reggel a Pénzcentrum egyik olvasója.

A kalauztól meglepő választ kapott: legközelebb jövő nyáron jön olyan vagon, amire sok bicikli fér fel, mivel szeptember 1-jén* elindult a téli menetrend, amelynek keretein belül a vasúttársaság nem közlekedtet ilyen szerelvényeket.

Olvasónk, társasága és a többi biciklis végül több vonatra tudott csal felszállni, mivel a személyszállító vagonokra kevés kerékpár fér csak fel a kocsik előterébe. Ma reggel felhívtuk a MÁV ügyfélszolgálatát, ahol a Pénzcentrum munkatársának megerősítették a hírt, miszerint a nyári menetrendig nem közlekedtetnek egyszerre sok kerékpár szállítására alkalmas vasúti kocsikat, és azt is elmondták, a hagyományos vagonokra az előtérben lehet elhelyezni bicikliket, rendelkezésre álló tér függvényében kettőt, de maximum négyet.

A lapunkhoz eljuttatott élménybeszámoló szerint a tegnapi állapotok meglehetősen kaotikusak voltak, a kalauz is feszülten reagált arra a helyzetre, hogy egyszerre sokkal több biciklis akart felszállni a vonatra, mint amennyinek hely lett volna. Az olvasónk által a szerkesztőségbe eljuttatott képek tanúsága szerint, a megengedett kettő-négy biciklinél valamennyivel többet, és nem is csak az előtérbe engedtek fel végülis arra a szerelvényre, melyre ő is felszállt,

forrás: Pénzcentrum-olvasó

A helyzet pikantériája, hogy egyértelmű törekvés a Balatonnal kapcsolatban, hogy a terület ne kizárólag a nyári, legforróbb hónapokban vonzzon turistákat. Ezzel a céllal jött létre 2014-ben a Balatoni Kör is, amely vezető Balaton környéki borászokat, vendéglátósokat tömörít. A civil szervezet terveiről és tevékenységéről szóló cikkünk ide kattinitva érhető el. Mint az a fenti beszámolóból kiderül, az első őszi hétvégén sokan bicikliztek még a Balaton környékén, ám a kerékpárosok kiszolgálására a MÁV rendszer szinten nem volt felkészülve.

*A cikkben leírtakkal ellentétben a MÁV-nál nem szeptember 1-jén, hanem augusztus 28-án volt menetrendváltozás, ekkor lépett ugyanis életbe a nyárit váltó országos menetrend. Az olvasónktól kapott információval szemben tehát az igazság az, hogy már augusztus 28. óta nem közlekednek biciklis vagonok a MÁV vonalain. A cikk érdemi részét ez nem befolyásolja, a hibáért elnézést kérünk.
NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?