Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.09.01)

2017. szeptember 1. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2017.09.01).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2017.09.01).

36 órás előrejelzés

Péntek délutántól nyugaton, majd a Dunántúl más tájain is számítani kell záporok, zivatarok kialakulására, hazánk nagy részén azonban még több órára kisüt a nap. A Dunántúlon, estétől a középső tájakon is északnyugatira fordul a szél, megélénkül, megerősödik, zivatarok környezetében néhol viharossá is fokozódik. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 34 fok között alakul, nyugaton mérséklődik először a nappali felmelegedés, itt marad 30 fok alatt a csúcshőmérséklet.

A péntekről szombatra virradó éjjel többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, majd ezek száma reggelre átmenetileg csökken. Nyugaton, északnyugaton élénk lehet az északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Szombaton a Dunántúl fölött sok lesz a felhő, a Dunától keletre eleinte gyengén, változóan felhős lesz az ég, majd délutántól délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Délelőtt helyenként, délutántól délnyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. Északon, északkeleten a nyugati-délnyugati, máshol az északi-északnyugati szelet kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A Dunántúlon 19 és 25, a Dunától keletre még 26-30 fok várható délután.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken elsősorban a Dunántúlon találkozhatunk délutántól záporok, zivatarok okozta vizes, csúszós útszakaszokkal. A Dunától keletre még sok lesz a napsütés, ezért ezeken a tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A Dunántúlon és estétől a középső tájakon az északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, viharos széllökések is előfordulhatnak. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járművekben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken is még nyári melegre, de fülledtebb időre számíthatunk, majd este, éjjel egy hidegfront érkezik. Ezért megterhelő nap vár a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, rosszullét jelentkezhet. A párásabb idő miatt légszomj, nehézlégzés is felléphet, ezért az érintettek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A meleg időben ugyanakkor tompábbak lehetünk, fejfájás is előfordulhat. Ne feledkezzünk meg azonban bőrünk védelméről a naposabb keleti, északkeleti tájakon, a déli, kora délutáni órákban erős lesz az UV-sugárzás! Este a Dunántúlra megérkezik a hidegfront görcsös panaszokat okozva.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm