7 °C Budapest

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy gond van az utazási irodával

2017. július 7. 13:06

A Green Holidays napokban bejelentett csődje, és a több száz pórul járt, illetve külföldön rekedt utas szomorú esete ismét ráirányítja a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a megfelelő utaztató partner kiválasztása. Mutatjuk a legfonotsabb szempontokat, amelyeket mindenkinek érdemes mérlegelnie, amikor tervezni kezdi a külföldi vakációját.


A folyamatos működés, a szakmai múlt a legfontosabb két jellemző, ami segíthet a megfelelő utazási partner megtalálásában - hangsúlyozza az Invia.hu szakembere,  Zakar Jozef. Elmondása szerint a komoly utazási irodák a sok éves tapasztalatuk, az általuk nyújtott, egyedülállóan széles kínálat, illetve annak összehasonlíthatósága, valamint az utazásokhoz kapcsolódó egyéb szolgáltatások értékesítése révén időt, energiát és pénzt spórolnak az őket választó utasoknak.

Szakértelmük, az érkezéstől az indulásig megszervezett és előkészített utak, a magyar nyelvű asszisztencia, a fakultatív programok, a transzferek viszont mind szakértelmet és munkát igényelnek. Igaz, ez nem feltétlenül a legolcsóbb megoldást jelenti, azonban jellemzően még mindig kisebb költséget jelent forintban, mint amit nyújt hozzáadott értékben, szabadidőben és kényelemben.

Épp emiatt érdemes legalábbis kétkedve közelíteni, ha egy iroda folyamatosan bámulatos akciókat hirdet, amelyek során az egy hetes, all inclusive tengerparti kényeztetés egy sokcsillagos, csupa ingyenes szolgáltatást nyújtó szállodában pont annyiba kerül, mint egy faház egy hétvégére, önellátással, zenés felárral a faluszéli campingben.

- hangsúlyozta Zakar Jozef.

Hozzátette, hogy önmagában az ár azonban nem biztos, hogy segít a választásban, hiszen egy-egy alkalommal minden utazásszervezőnél akadhatnak valóban kiemelkedő ajánlatok, ezért érdemes alaposabban megismerkedni utazásunk választott szervezőjével. Egyértelmű, hogy minél régebben van egy szereplő a piacon, akkor annál valószínűbb, hogy a jövőben is számíthatunk a jelenlétére. Ha azt látjuk, hogy az elmúlt években kiegyensúlyozottan növekedett, nyugodtabban szavazhatunk neki bizalmat. Ha az adott cég mögött ráadásul még valamilyen nemzetközi, befektetői csoport is áll, vagy a választott iroda egy több országban működő cégcsoport magyarországi képviselete, akkor már szinte elhanyagolható annak az esélye, hogy egyik napról a másikra, következmények nélkül tűnjön el az itthoni piacról.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A komoly cégek története, felépítése, pénzügyi adatai jellemzően nyilvánosak, és nem is kell komoly kutatómunkát végezni miattuk. Ellenben az már rögtön gyanús lehet, ha nem találjuk meg ezeket az információkat sem az adott vállalkozás honlapján, sem a nyilvánosan hozzáférhető Általános Szerződési Feltételek közt. Zakar Jozef úgy látja, hogy árulkodó lehet az is, hogy az adott utaztató partner rendelkezik-e központtal, és ha igen, arról milyenek a benyomásaink. Egy kis garázsban működnek, vagy egy irodaházban kaptak helyet? A nyitva tartás nyilvános, és az tényleg megfelel-e a valóságnak? Az ott dolgozók kedvesek, felkészültek-e? Vannak-e kedvelőik, követőik a közösségi oldalakon? Találunk-e (nem csak pozitív) visszajelzéseket korábbi utasaiktól ezeken a felületeken?

Csupa fontos, és hasznos kérdés, amelyeket érdemes feltenni magunknak a vakáció tervezése során. Sőt nyugodtan megkereshetjük kérdéseinkkel közvetlenül is az irodát, hogy adjanak bővebb felvilágosítást magukról, működésükről, annak hátteréről, illetve történetükről.

Ha válaszra sem méltatnak, valószínűleg akkor mi sem szeretnénk velük utazni. Ha viszont küldenek megnyugtató és korrekt adatokat, jöhet a következő lépés: álmaink nyaralásának a kiválasztása, amiben csak váratlan felfedezésekre kell számítanunk, váratlan "meglepetésekre" nem.

- hangsúlyozta a szakember.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem